El nou negre del WhatsApp

Ja no li podràs dir a la iaia que fa una setmana que no la vas a veure perquè tens molta feina perquè  t'haurà geolocalitzat mentre fas un vermut, abans de sopar, a l'Alternativa

Els padrins i les padrines són el nou negre del WhatsApp. Estan amb el mòbil com un nen amb un caramel i més enganxats al  4G  que a l' acenocumarol  (antic  Sintrom ) després d'haver descobert les autofotos. Els papers han canviat; de sobte i sense previ avís: les iaies han passat de dir-te "no et banyis que encara no fa dues hores que has dinat", "emporta't  el paraigua  que plourà" o "és que vull tocar aquest aparell no fos el cas que l'espatllés" a enviar-te la recepta del bacallà a la llauna amb foto inclosa.

I d'aquí a xafardejar les teves fotos a Instagram, a passar-te un tutorial de  Youtube   perquè  sàpigues posar en marxa la rentadora, a demanar-te que li facis una llista de reproducció amb les cançons de  Charles   Aznavour  i del Duo  Dinámico , i a agafar-te l'iPad per visionar algun capítol d ' ' Acacias  38'.  Dona -li un mòbil o qualsevol giny tecnològic a un padrí o padrina i serà la mà que gronxa el bressol: dominarà el món. Se'ns han acabat les mentides piadoses.

Ja no li podràs dir a la iaia que fa una setmana que no la vas a veure perquè tens molta feina perquè ja t'haurà geolocalitzat mentre fas un vermut, abans de sopar, a l'Alternativa. Així que ja et pots acomiadar durant una temporada dels ' tuppers'  de llenties i de macarrons mentre t'etziba un:  " Què, d'' afterwok' , eh? ". I no pensis en dir-li que no hi vas diumenge, que hi ha partit del MoraBanc Andorra a casa perquè ja sabrà, gràcies a la pàgina web de la jornada virtual de l'ACB, que l'equip ha jugat a la pista del Montakit Fuenlabrada, i en dissabte.

Qualsevol dia triomfarà a  Tinder  amb uns llavis més vermells que els pintats per la il·lustradora  Petite   Bohème . Ja no voldrà anar a la llar de la tercera edat perquè els homes només saben jugar tota la tarda a la botifarra i el més modern que posa en el casset la dona que porta el bar és Antonio Machín, les gardènies, les maraques i el 'Cora zón loco' o 'crazy heart' que ella ja sap con funciona el Google Translate. Ni tallers de panellets, ni balls amb l'acordeonista Frank Teclats o viatges a Marina d'Or. Que ha rebut una alerta d'un diari dient que Ida Vitale ha guanyat el Premi Cervantes als 95 anys. I ella pensarà que amb això i amb el mòbil té tota una vida al davant.