Publicitat
Publicitat

Els pallassos de la política i Donald Trump

Que un pallasso com Donald Trump sigui l'alternativa republicana als demòcrates ja és més alarmant!

Sempre hi ha hagut pallassos a la política, candidats d'aquells que es presenten a unes eleccions per cridar l'atenció del sistema, per aclaparar el vot protesta, per mostrar que el sistema democràtic té esquerdes. Com ho va fer l'actriu porno Illona Staller, Ciciiolina, durant la Itàlia dels 80', Coluche a França, Ruiz Mateos a Espanya, sempre recordat fent el numeret amb la seva disfressa de Superman, o més recentment Beppe Grillo, a Itàlia amb una mica més d'èxit electoral.

Quan es presenten saben que poden sortir electes. Poden ocupar un escó i fan que els partits del sistema es plantegin què passa i entrin en un procés de correcció d'allò que no funciona, alertats per la possibilitat que els pallassos progressin en la seva carrera electoral. Fins aquí pot ser fins i tot positiva l'aparició de la figura del polític/pallasso per la seva funció de semàfor vermell que alerta al sistema i fa que aquest entri en fase d'alarma i correcció.

Ara bé, el cas americà ja comença a ser més preocupant! Que un pallasso com Donald Trump sigui l'alternativa republicana als demòcrates ja és més alarmant! Que la primera potència del món liberal estigui governada per un autèntic pallasso de la tele posa els pèls de punta a qualsevol! Fins i tot m'ho comentava la meva filla de 14 anys recentment tornada dels Estats Units: "t'imagines que el Trump guanya les eleccions! Papa, allà hi ha molta gent que hi està d'acord!". Possiblement, com en els altres casos, sigui un semàfor vermell al sistema, un toc d'atenció, però en aquest cas és molt arriscat. I si surt elegit? Què farà si surt elegit? Tindrà el comportament que correspon a un estadista? O acollonirà al Món amb les seves pallassades, perquè si surt i continua fent el que està fent durant la campanya, que Déu ens agafi confessats, cagats i pixats, perquè n'hi ha per tremolar una bona estona. Però, estic convençut que serà un toc d'alerta més al sistema. Enfi, esperarem encreuant els dits i posant un ciri a la Verge, perquè si surt aquest paio, ui, ui, ui si surt aquest pallasso...