Opinió 09/08/2019

I el setembre, arriba l'hora de la Bombonera

Qualsevol andorrà o resident del país hauria de sentir-se orgullós de veure com l’equip de bàsquet juga a la segona millor lliga del món i exporta quelcom més que sentiment esportiu arreu

2 min

Andorra la VellaJa hem creuat la meitat de l'estiu i es comença a moure el panorama esportiu del país, almenys pel que fa als esports d'equips. Com sempre, els més matiners han estat els primers equips d'aquells que xuten el tall de cuir i van onze darrere d'ell. Sí, sí, el futbol.

El dilluns vinent serà el torn del Bàsquet Club Andorra o conegut actualment com a MoraBanc Andorra. Hem pogut llegir a la web del mateix club com s'ha portat a terme la confecció de la plantilla. Moltes cares noves per una temporada en què els tricolors del bàsquet hauran de compaginar com a mínim dues competicions. Lliga Endesa i EuroCup, sense oblidar que una de les seves aspiracions serà classificar-se per a la Copa. Tinc aquella sensació que aquesta temporada 2019-20 es tornaran a viure moments importants en el bàsquet del Principat, i és per aquest motiu que la Bombonera hauria d'omplir-se jornada a jornada per donar suport a l'equip d'Ibon Navarro. Compaginar la lliga amb competició europea no serà fàcil, però sí tot un privilegi pels qui agradi aquest esport o simplement sentin que han de donar suport a una de les grans entitats esportives del país i temporada a temporada remen i remen per estar entre els millors.

I no sé per què intueixo que aquesta temporada serà més important que mai el suport de l'afició. El club torna a buscar, de manera heroica, la manera de dinamitzar la seva massa social, ampliar-la amb noves promocions que tinguin avantatges pels nous abonats i pels qui els porta... En definitiva, moure cel i terra per omplir el pavelló de Govern.

Serem capaços que la Bombonera es quedi petita? Serem capaços d'ampliar els recursos econòmics gràcies a les quotes de soci, perquè el MoraBanc Andorra segueixi barallant-se a l'elit, amb clubs amb pressupostos que multipliquen per 2, 3 i 4 el dels andorrans?

Mireu, fa tres mesos que estic a Andorra, i el primer que vaig fer va ser fer-me soci del MoraBanc Andorra. Des de fora, un club que fa bé les coses, que és imaginatiu i sobretot que la sap ficar a dintre, i no entenc com no hi ha un soci a cada llar andorrana. Us imagineu?

Sense cap mena de dubte, una oportunitat única per gaudir de l'esport d'elit, a casa nostre. Perquè amb les etiquetes #maipor #somunpais ser andorrà i veure el teu equip jugant la segona millor lliga del món, simplement hauria de ser un sentiment d'orgull per a tots. Ara més que mai, gaudeix del bàsquet a Andorra i fes-te'n soci!

stats