Opinió 30/06/2015

Els perimetrals

Sembla incomprensible que en ple segle XXI sigui tan difícil regular l’aire condicionat en els espais públics

i
Bru Noya
2 min

Ja sé on van les mosques a l’hivern, el perquè els ocells no cauen de les branques mentre dormen i com és que al tennis s’utilitza una puntuació tan estranya. Però encara no he aconseguit esbrinar per què costa tant graduar l’aire condicionat dels llocs públics.

Puc baixar les persianes de casa i regar les plantes des del mòbil, parlar i veure-li la cara en temps real a un amic que està a les cataractes de sang del glacial Taylor, però aquells raigs d’aire procedents de l’Àrtic que envaeixen supermercats, transports públics, cinemes o restaurants no es poden controlar. Es treuen o es posen. Per tant qui té el comandament de l’aparell és Déu, Angela Merkel o el director de càsting de ‘Joc de trons’ a Girona.

Estàs al carrer amb una temperatura de forn en funció pirolítica i entres a un restaurant on necessites un ‘outfit’ explorador de la marca Quechua per anar a l’Antàrtida. Li demanes al cambrer si pot afluixar l’aire condicionat perquè la teva veu ja és la de Carmen de Mairena i et contesta que és impossible perquè no es poden tocar els perimetrals. No fos cas que el local es volatilitzés, que ens caigués un meteorit al damunt, que ens segrestessin éssers d’un altre planeta o que una anaconda entrés per menjar-se el meu plat de peus de porc a la brasa.

Tenir coneixement de l’existència dels perimetrals és viure la mateixa sensació que Arquímedes a la banyera, Newton sota el pomer, o Chuck Berry rebent la trucada del seu cosí Marvin perquè escolti la cançó ‘Johnny B. Goode’ a la pel·lícula ‘Retorn al futur’. I potser per compensar el seu cost, el litre de sangria està marcat a la carta a 23 euros, com si fos tinta d’impressora, la macedònia que venen en envasos de plàstic en superfícies comercials, o ambre de Prússia Occidental.

Així que per beure demano aigua osmotitzada de monocomandament de quilòmetre zero. No cal que estigui freda. D’això ja se n’ocuparan els perimetrals.

stats