La plataforma, l’os i la calor

Tots tres han fet podi, amb medalla inclosa, però costa endevinar quin s’ha endut l’or a la 'popularitat' informativa

Podria ser el títol d’una faula, però no és el cas. Més aviat és el resum executiu d’uns dies en què tres afers han concursat per fer-se amb la primera posició. Tots tres han fet podi, amb medalla inclosa, però costa endevinar quin s’ha endut l’or a la 'popularitat' informativa.

Anem a pams. La plataforma de Soldeu ha aconseguit revolucionar el pati de l’interès general. Sense entrar a valorar l’encert de la proposta, l’arribada de la pista de l’Avet fins al peu del poble ha omplert pàgines i pàgines d’informació amb opinions i insinuacions de tota mena. En el punt àlgid de la polèmica, a l’altra banda del país el tiroteig a un os de 150 quilos ha arribat com caigut del cel. S’ha fet un lloc en les portades i comentaris de safareig. Tot plegat enmig d’una onada de calor que ha fet suar encara més als actors d’una i altra història.

Plataforma i os han compartit aparador, obrint el debat de si cal amoïnar-se més per l’afectació sobre el PIB que tindrà la fi de Grandvalira o el temor de guardar animals perillosos en gàbies amb el conseqüent risc de malmetre la imatge del país. Això sí, al bell mig d’un canvi climàtic galopant, l’interès informatiu ha basculat, tret d’excepcions, segons la temperatura ambient mentre al carrer la gent –els ciutadans– s’aixopluguen sota l’ombra a la recerca de corrent d’aire.