Fem portada

'Fem portada' es defineix com "una plataforma per compartir temes i opinions culturals" per a tots els gustos

Al llarg d'aquest cap de setmana m'he assabentat de l'existència d'un nou portal cultural. Es diu 'Fem portada' i es defineix com "una plataforma per compartir temes i opinions culturals" per a tots els gustos. No hi ha signatura amb noms i cognoms, però s'autodefineixen com a tres 'frikis' que viuen a Andorra i que la motivació per engegar el web ve donada per la necessitat "de saber què s'hi mou" a Andorra en el terreny de la cultura. Els trobeu també, aquells que en tingueu, a les xarxes socials més populars.

Abans de continuar: en un moment que fins i tot les nostres autoritats, amb alguna honorable excepció, van tan perduts per saber la riquesa cultural que tenim al país (només cal reescoltar l' entrevista que l'Àlex Lliteras li va fer al ministre Francesc Camp quan aquest responia sobre turisme cultural) cal posar en valor iniciatives com aquesta que ajuden a la difusió, la promoció i la creació cultural.

Dit això, i amb ànim constructiu i de contribuir a que aquesta plataforma no quedi encallada només en l'interès divulgatiu d'un grup reduït de persones, estaria molt bé que el 'Fem portada' fos ambiciós i volgués convertir-se en el portal de la cultura a Andorra, i no resignar-se a ser un portal més dels molts que ja tenim. Precisament perquè una de les coses que segons ens diuen ha motivat la seva creació és aquesta dispersió, tant en l'organització com en la difusió dels esdeveniments o actes culturals, i precisament perquè en la seva incipient activitat veiem com no es tracta d'una agenda cultural, sinó també d'un portal creatiu que va més enllà de la informació del sector.

És evident que no és una tasca senzilla perquè parlem de fer del portal un nexe en comú de tota la cultura, de la promoció del que es cou al país, de la creació en totes les seves arts, de contingut informatiu d'actualitat... i de tantes activitats que es mouen al voltant de la cultura que la llista és infinita. Però el repte és engrescador perquè en matèria cultural necessitem d'iniciatives que ens facin aixecar el cap, sortir una mica més del niu en el qual estem tots ben aposentats.