Opinió 06/03/2023

Príncep Benlloch

Amb un carrer de sentit únic, unes voreres més amples i elements urbans com bancs o jardineres el barri tornarà a tenir vida

Ara Andorra
1 min

Sembla que per fi alguna cosa es mou a Príncep Benlloch. Després d’anys de decadència en la qual havia estat l’entrada principal al centre de la capital, l’actual equip comunal ha decidit actuar en un carrer que agonitza. De moment amb una prova pilot per mirar de convertir-lo en sentit únic. I més endavant, si tot va sobre el previst, amb una actuació de millora i embelliment del tram comprès entre l’Stela i Quatre Camins.

Amb l’anunci del comú de començar a fer alguna cosa les xarxes han començat a bullir amb comentaris adreçats a aquesta malaurada avinguda. Des dels que posen el crit al cel pel sentit únic fins als que lamenten la llarga llista de locals tancats, passant pels que reclamen voreres més amples o els que demanen major presència de la brigada de neteja.

El debat constata l’interès de la ciutadania en recuperar un barri a punt de fer fallida. Un grup de veïns s’ha organitzat per no deixar morir Príncep Benlloch. I el comú, aquesta vegada sí, vol posar fil a l’agulla. Es parla de potenciar el valor residencial de la zona, afavorint la pacificació del trànsit, creant espais més confortables per als vianants i fent-ne un embelliment en tots els sentits.

Alguns privats fa dies que fan els deures. S’han reformat diversos edificis i malgrat les dificultats encara hi ha comerços que es resisteixen a llençar la tovallola. Toca creure-s’ho i apostar-hi, també des de l’administració pública. No fan falta gaires invents. Amb un carrer de sentit únic, unes voreres més amples i elements urbans com bancs o jardineres el barri tornarà a tenir vida.

stats