OPINIÓ

33 punts per acabar la primera volta

El titular pràcticament ho diu tot: el Mallorca acaba la primera volta del campionat sumant 33 punts i guanyant un dels equips de més anomenada de la categoria. Ha estat una victòria d'un cert prestigi, perquè hem de tenir en compte que el Deportivo ha aterrat a Palma havent perdut únicament dos partits. Podem intuir quina era la intenció de l'entrenador dels gallecs, però, vist el rendiment del seu equip, creiem que la consigna era simplement no perdre. Volem pensar que els visitants tenien clar que el Mallorca no seria el mateix que va fer el paperot la setmana passada a Almeria, i per això han intentat controlar el partit, però no ho han aconseguit.

La primera part del partit d'aquest dissabte ha estat una de les pitjors que els prop de 8.000 espectadors de Son Moix deuen haver presenciat fins ara. Molt poques aproximacions a les àrees, futbol lent i sense gens de creativitat, i un resultat que s'acostava més al zero a zero que a cap altra elucubració. La segona ha millorat un poc i les poques oportunitats de marcar les ha tingudes el Mallorca, que s'ha limitat a empènyer una misèria més que el Deportivo. I el premi ha arribat quan ningú no s'ho esperava. L'espectacular jugada de Lago Junior ha acabat en una forta rematada impossible d'aturar ni per Dani Giménez ni per cap altre porter. Ha estat una acció totalment individual, però val el mateix que una gran jugada col·lectiva. Els gallecs han intentat reaccionar, però no han creat ni una sola oportunitat de perill. L'única que hauria pogut acabar en gol l'ha feta Raillo amb un cop de cap que ha rebotat al travesser.

El Deportivo d'aquest dissabte no ha demostrat en cap moment que sigui un equip que vulgui tornar a la Primera Divisió. Ha arriscat molt poc i, quan ho ha fet, ja no ha estat a temps d'empatar davant un Mallorca més motivat i escaldat per la derrota de diumenge passat, amb tres penals en contra. No hi ha dubte que aquesta darrera setmana a Son Bibiloni ha donat fruits en forma de reacció i d'algun canvi a l'alineació, encara que hagi estat mínim.

La pròxima jornada l'equip de Vicente Moreno té un altre compromís difícil: la visita a Pamplona, on s'enfrontarà a un equip, l'Osasuna, molt tocat i que aquest dissabte ha encaixat una golejada a l'estadi Gran Canària (4-1). Si ja de per si l'antic Sadar és un camp complicat, és d'esperar que el partit encara ho serà més. En tot cas, un bon test per calibrar les autèntiques possibilitats dels mallorquinistes.