BLOG GASTRONÒMIC

5 restaurants imprescindibles a Llívia

Llívia és un magnific lloc per fer una escapada gastronòmica. Us proposem els cinc restaurants imperdibles

Ara que s’allarga el dia, Llívia és un magnífic lloc per fer una escapada. Si la vols convertir en gastronòmica et proposem 5 restaurants que no et pots perdre.

Cal Cofa


Liderar la classificació del Tripadvisor amb més de 450 opinions no és casual. Aquest establiment situat al centre de Llívia s’ha convertit en una referència gastronòmica de primer nivell gràcies a una carta molt variada, una bona selecció de vins, un servei fantàstic i un preu correcte. Això sí, més val que reserveu taula. Trieu el que trieu, l'encertareu, però si haguéssim de citar alguns plats mítics podrien ser el carpaccio de peus de porc, la 'tagliatta' a l'antiga, el filet amb foie i salsa de ceps i el pastís de formatge.

La Formatgeria de Llívia


Local amb una decoració alpina, o pirinenca, com preferiu, espectacular. Un entorn preciós i romàtic tant si hi aneu de dia com si hi aneu de nit. Fa més de 17 anys que la Marta i el Juanjo, els seus propietaris, van obrir aquest restaurant en una antiga fàbrica de formatges. Hi trobareu una cuina de muntanya amb aires de modernitat i, tot i que ofereixen tot tipus de plats i molt bons, evidentment, el formatge és el rei. Podeu triar entre la raclet o 4 tipus de fondues, la suïssa, la d'ovella, la de camembert o la meva favorita, la de ceps!

Trumfes


El Pau Cascon i l'Àlex Molas  són els responsables d'un restaurant que ofereix una carta basada en productes de proximitat i temporada.  A la carta hi trobareu una àmplia oferta de tapes i també plats principals, amb protagonisme especial de les elaboracions de carn. Àmplia i suggeridora llista de vins. No és un restaurant car i ofereixen un menú que ronda els 22 euros. De la meva visita recordo especialment el canaló de pollastre de corral, però el menú varia sovint en funció de la temporada. Molt recomanable!

Can Ventura


El restaurant més clàssic de Llívia i, si no és el més antic, poc li faltarà. Situat a la plaça Major en un edifici preciós que data a la seva façana de 1791! Podeu seure a l'interior on tot respira antiguitat i tradició o, si fa bon temps, gaudir de les taules exteriors a la plaça. Cuina clàssica amb ingredients de màxima qualitat. Uns canalons de boletus amb foie amb tòfona espectaculars, arròs de muntanya, trinxat i una bona oferta de brasa són algunes de les raons per entrar-hi. Tradicionalment ha estat un dels establiments cars de Llívia però ara ja fa unes temporades que ofereixen menús a preus més ajustats.

Ambassade de Llívia


Proposta que van obrir el cuiner de Tarragona Albert Boronat i la seva dona, Mélina. Es van conèixer al Crillon. I és que, tot i ser català, el xef de l'Ambassade té una trajectòria eminentment francesa després de treballar durant molts anys a diferents locals del gran Alain Ducasse. Ara, des de fa gairebé dos anys, ofereixen una proposta gastronòmica a Llívia amb la filosofia Relais Chateux de fons. Coccions treballades, cuina en 'cocotte' i receptes amb arrels franceses i detalls de l'origen català de l'Albert. Interessants menús d'uns 16 euros als migdies entre setmana o 23 euros per caps de setmana i nits.