Les reunions del dibuixant

Estar reunit ja és una categoria professional com la de directiu, subaltern o auxiliar administratiu i permet descobrir vocacions artístiques

Va ser fa uns cinc anys, en una reunió de treball, quan vaig començar la meva carrera paral·lela com a artista. Al principi esbossava línies, gargots, triangles i formes circulars en els marges de les llibretes, però la cosa va anar evolucionant i en les reunions posteriors vaig evolucionar dibuixant bustos, representacions costumistes de l’alta societat, temes naif amb referències al món pop, mans en escorç i edificis hiperrealistes a l'estil Samantha Bosque. Ara ja estic pensant anar a les reunions amb un llenç, aiguarràs, un cavallet per pintar i una caixa d'oli i acrílic. La meva llibreta podria ser exposada a la sala d’art modern del MOMA de Nova York o a la casa del terror de Budapest.

Perquè ‘estar reunit’ és una categoria professional com la de directiu, subaltern o auxiliar administratiu. A totes les empreses hi ha algú que sempre ho està. Es tracta d'aquests cònclaves o aquelarres dels quals se’n fa un abús i on s’introdueixen de manera exagerada i pedant paraules en anglès per revestir la cita d’un aire solemne i justificar que estaràs allà dues hores per un tema que es podia resoldre en trenta minuts, ja que les pluges d’idees podrien entrar en la categoria d’huracà tropical per la seva durada i intensitat.

Així, el conseller delegat diu que ‘En Francesc és un ‘eager beaver’ impressionant: en el ‘kick off meeting’ va exposar la necessitat d’implementar millores en el ‘back office’ per poder complir amb els ‘deadlines’, que sona més ceremoniós que “En Siscu és un campió: a la reunió va parlar de millorar les tasques administratives perquè no ens agafi el toro”.

I és clar. Això repercuteix en la meva creació artística tan pels anglicismes com per la llargada. Estic adaptant en vinyetes de manga l’’Ulisses’ de James Joyce i aplico la geometria bàsica al dibuix descriptiu d’objectes grans amb King Kong enfilat a dalt de l’Empire State Building. Mentre, penso que l’abundància de reunions correspon a un conveni per descobrir nous talents entre l’empresa i l’Acadèmia de Belles Arts. Encara que si li ho demano al conseller delegat em dirà que és un 'agreement' amb la Royal Academy of Arts.