Opinió 28/11/2016

Reverències al Bisbe

Amb el debat sobre la taula de l'Executiu de com inserir aquest col·lectiu al món laboral, es preparen unes Jornades que parlen de convenis entre centres mèdics i de protocols per a la inserció laboral d'aquestes persones que no deuen interessar al Govern

i
Francesc Alguacil
2 min

Passo de la indignació, per les opinions que llegeixo de suposats experts sobre la figura de Fidel Castro, a l'emprenyamenta, quan obro l'ARA.ad i veig que l'Associació per la Síndrome de Down d'Andorra (ASDA) organitzava durant tot aquest cap de setmana les 2es Jornades sobre la Síndrome de Down (SD) sense que hi assistís cap representant del Govern.

L'absència de polítics de l'Executiu a aquestes Jornades, que comptaven amb la participació d'experts de veritat i no com la majoria dels que han opinat sobre Fidel Castro, ha aixecat, com no pot ser d'una altra manera, les ires de l'Associació. "Suposo que ja ho saben tot i per això no han assistit a les Jornades, però crec que les conferències d'ahir van ser molt profitoses i van aportar moltes coses que s'haurien de posar en marxa a Andorra", etzibava la presidenta de l'entitat, Marta Pérez. La vicepresidenta de l'ASDA, Cristina Ros, coincidia amb l'observació: "Vam trobar a faltar autoritats del Govern d'Andorra perquè es va parlar de temes sanitaris, educatius i socials".

L'ASDA, que ja ha mantingut contactes amb el Govern sobre la implementació d'una Formació Professional per a persones amb Down, havia preparat unes Jornades per a les quals havia convidat fins i tot personal del SAAS i una assessora del Departament d'Educació i Treball del Govern! Hi prenien part el director i coordinador del Centre de Formació Professional de Sant Pere de Ribes, Manel Iglesias, i es va fer una taula rodona sobre inserció laboral i temps de lleure amb Pilar Sanjuan, de Down Lleida; la coordinadora de l'Àrea de Joventut de la Creu Roja, Yaiza Ortega; el psicòleg del SAAS Francesc Barbero; l'assessora del Departament d'Educació i Treball, Eulàlia Sánchez i Meritxell Bueno, auxiliar de plató de Lleida TV, i que té SD.

És a dir, que amb el debat sobre la taula de l'Executiu de com inserir aquest col·lectiu al món laboral, es preparen unes Jornades que parlen de convenis entre centres mèdics i de protocols per a la inserció laboral d'aquestes persones que no deuen interessar al Govern. Andorra tampoc té, avui dia, un cicle formatiu per a joves amb Down. Molta feina, per tant, pendent.

Des del Govern podran esgrimir el clàssic 'problemes d'agenda', però em diuen que un dels qui s'hauria d'haver donat per al·ludit, per assistir a les Jornades amb el bloc de notes a la mà, va preferir les reverències al Bisbe, i va optar per un acte cultural i religiós, el Canòlich Music Festival.

stats