OPINIÓ

La segona victòria consecutiva

Alineació nova per a una victòria de molt de mèrit, la segona consecutiva a la lliga i també la segona fora camp. Podríem qualificar el partit de 'trampa', segons la nomenclatura dels entesos, ja que el Mallorca no ha deixat passar l'oportunitat de guanyar un equip que evidencia totes les penalitats que pateix. El Reus és un equip sense ànima i amb molt poc futbol i, a més, trasllada al terreny de joc la greu crisi institucional. Enfonsat a la zona de descens, amb només tres victòries i amb jugadors que fa mesos que no cobren, el futur de l'equip del Camp de Tarragona és a hores d'ara molt incert. El partit d'aquest dissabte n'ha estat una mostra: el Reus just ha rematat entre els tres pals una vegada, molt clara, i l'ha sabuda resoldre perfectament Raillo. En canvi, el Mallorca, sense fer cap exhibició, ha estat més contundent a l'àrea catalana, amb un bon gol de Valcarce (el primer que marca de la temporada) i un altre de Lago Junior.

L'alineació nova que Vicente Moreno ha fet jugar des del primer instant i els canvis que ha introduït han estat grans encerts. Les baixes de Salva Sevilla i de Marc Pedraza, dos pilars en el centre del camp, han estat rellevades per Baba, que ha fet un bon partit, i Dani Rodríguez. Però també ens ha cridat un poc l'atenció la titularitat de Valcarce i Castro. L'ex del Numància, més connectat que el gallec, ha obert el camí de la victòria amb una bona rematada, que ha traduït en el seu primer gol amb la camiseta mallorquinista. Un gol celebrat amb un punt de ràbia, segurament per les crítiques rebudes des que va aterrar a Palma i pel poc rendiment que, fins ara, havia mostrat.

Els tres punts sumats davant el Reus signifiquen per al Mallorca mantenir-se en el 'play-off' d'ascens, sumar set jornades consecutives sense perdre i arribar als 27 punts. Un matalàs més que còmode, sobretot pel que ha de venir. Dissabte, a Son Moix, vendrà un dels galls de la categoria: el Màlaga, amb dues derrotes seguides i que sembla que s'ha desinflat un poc. I la jornada següent els mallorquinistes visitaran El Molinón. Dos partits, si no claus, que sí que permetran calibrar les possibilitats d'aquest sorprenent Mallorca.