A tots els catalans que viviu a Andorra...

La transcendència del moment ens interpel·la a tots, també als milers de catalans que viviu a Andorra i per això us fem una crida a participar activament en aquestes eleccions

A tots els catalans que viviu a Andorra,

El 27 de setembre tots els catalans estem cridats a les urnes. Són les eleccions al Parlament de Catalunya, però en realitat tenen un caràcter totalment diferent de la resta d'eleccions. Políticament, la convocatòria d'aquest 27-S és quelcom més que triar els 135 diputats i diputades de la cambra catalana. Aquestes eleccions serviran per prendre la decisió col·lectiva que encara no ens han deixat prendre; suposa triar entre tots de si volem que Catalunya sigui un nou Estat d'Europa o no; suposa el vot per decidir si el país ha de dotar-se dels instruments per millorar substancialment la vida de la gent i dels territoris o no; suposa escollir entre una Catalunya adulta capaç d'afrontar les seves pròpies decisions en tots els àmbits o bé un país tutelat, per no dir subjugat. En definitiva, són les eleccions més importants de la història recent de Catalunya.

La transcendència del moment ens interpel·la a tots, també als milers de catalans que viviu a Andorra i per això us fem una crida a participar activament en aquestes eleccions.

Normalment les xifres de participació dels catalans a l'exterior són discretes en totes les convocatòries electorals. Sigui perquè no desperten un gran interès, sigui per les dificultats administratives que sovint es troben en els tràmits de votació. Sembla lògic que un català que viu fora tingui un interès relatiu per decidir com es compon el Parlament o qui és el President de la Generalitat. Per molt important que sigui aquesta decisió, no deixa de ser una qüestió conjuntural. Però aquest 27-S les eleccions són estructurals. Passi el que passi, guanyi el 'Sí' o guanyi el 'No', la història de Catalunya canviarà. Som en una cruïlla fonamental pel futur de tots.

Suposo que aquest sentiment és el que va moure a quasi 2.000 catalans residents a Andorra a participar en la consulta del 9-N. Un petit espai de participació a la capital, que va viure un torrent de gent durant tot el dia amb una barreja de determinació i emoció.

Ara va de debò! Aquells catalans residents a Andorra que us sentiu cridats a participar en la decisió més important que haurà pres Catalunya, heu de saber que aquest dilluns 17 d'agost acaba el termini per comprovar si esteu ben inscrits al CERA de l'ambaixada i el dia 29 d'agost fineix el temps per demanar el vot per correu.

Des de la candidatura de Junts pel Sí volem que tothom també sigui partícip d'aquesta decisió tan important pel futur del país i de tota la seva gent. Mobilitza't pel sí!

Albert Batalla i Siscart
Alcalde de la Seu i número 3 de Junts pel Sí a Lleida, Pirineu i Aran