Publicitat
Publicitat

El violinista de Swazilàndia

Malgrat el que digui el teu horòscop, descobriràs abans un nou talent musical en un poblet remot d’un país de l’Àfrica Austral que ser afortunat amb un important premi de la grossa o l’euromilió

Ara que el jugador més alt de la NBA és xinès, el millor raper és blanc i en el golf destaca un esportista negre sembla molt agosarat atrevir-se a fer prediccions com Nostradamus. No obstant això, els horòscops i les galetes xineses de la sort continuen amb les seves frases extretes de tasses de Mr. Wonderful, de cites de llibres del Paulo Coelho o dels programes del Chris Stevens, aquell enigmàtic locutor de la sèrie 'Doctor en Alaska'.

Quan llegeixo en un diari que "la conjuntura és propícia per a un flux artístic que afecta la meva zona de confort" ja em veig fent pel carrer la dansa de la mort de Verges o postulant pel paper de Llucifer als 'Pastorets' en una adaptació de 'Dràcula' a Sant Julià de Lòria perquè el camí a l’infern està pavimentat de bones intencions. Quan agafo una suposada galeta de la sort i el paperet m’anuncia que "tens una personalitat única" és com afirmar que les meves empremtes digitals són úniques.

Aquestes coses em semblen tan eficaces com un tarotista de matinada, un producte miraculós de telebotiga, un anacronisme com els especials de Cap d’Any que fan a les dues de la matinada a la televisió o els bars de rock, i una cosa tan poc atractiva com una lliga de quidditch sense Harry Potter, i que els jugadors no volin muntats en un pal d’escombra. Si les enquestes electorals cada cop s’equivoquen més, qualsevol es posarà a seguir fil per randa les prediccions d’un horòscop. Perquè segur que abans descobriré un talentós violinista folk en un poblet remot de Swazilàndia, a l’Àfrica Austral, que em tocarà la grossa o l’euromilió.

Per això més que prediccions preferiria obrir una galeta xinesa o japonesa i que em donés consells pràctics com ara abandonar un grup de WhatsApp sense remordiments o que m’expliquin el secret per escollir la cua més ràpida d’un supermercat. Perquè pel que fa als pronòstics i al que ens espera em remeto al que diu un dels personatges de la sèrie de ciència ficció 'Black Mirror': "sempre vaig voler saber com era el futur i resulta que ja estem en ell".