Publicitat
Publicitat

Albert Batalla és reelegit alcalde, en minoria

El líder de CiU, que va accedir per primer cop al càrrec el 2008, ha rebut els set vots favorables del seu grup. Els sis regidors de Compromís x La Seu han votat per Òscar Ordeig, mentre que els tres electes d'ERC i el nou regidor de la CUP han votat en blanc

Albert Batalla, el cap de llista amb més vots les darreres eleccions municipals, ha sigut investit aquest dissabte a la tarda en el ple de constitució del consistori per a la legislatura 2015-2019, que s'ha celebrat en una Sala d'Actes municipal que s'ha omplert per a l'ocasió. El líder de CiU ha rebut els set vots favorables del seu grup. Com ja s'havia avançat, els sis regidors de Compromís x La Seu han votat per Òscar Ordeig, mentre que els tres electes d'ERC i el nou regidor de la CUP han votat en blanc, i per tant l'alcalde governarà en minoria en la seva tercera legislatura –va accedir al càrrec l'any 2008.

Segons ha informat Ràdio Seu, en el seu discurs de presa de possessió, Batalla ha assegurat que, després d'uns anys difícils, "la Seu està més viva que mai" i s'ha compromès a seguir escoltant tots els veïns i a treballar per reactivar la ciutat. Batalla s'ha marcat com a prioritat màxima "lluitar contra l'atur i crear llocs de treball" i ha fet una crida a la col·laboració constructiva de tots els grups pel bé de la ciutat. El reelegit batlle ha agraït que s'hagi facilitat la seva elecció com a candidat més votat i ha remarcat que el fet de governar en minoria implica tenir voluntat de cercar acords els més amplis possibles. Amb tot, ha demanat una oposició constructiva per evitar que la Seu quedi paralitzada. Sobre aquesta vitalitat, Batalla ha posat d'exemple les moltes activitats que viu la ciutat aquests darrers dies.

Des de Compromís x La Seu, Òscar Ordeig ha felicitat Albert Batalla i ha agraït la tasca feta per la nova plataforma que lidera. Alhora, ha advocat per "un projecte de ciutat oberta i integradora" i per treballar "al costat de la gent per aturar el descrèdit que pateix la política". Ordeig ha reivindicat algunes de les propostes presentades en la campanya electoral.

Per ERC, Francesc Viaplana ha defensat la seva aposta per buscar acords els més amplis possibles per afavorir el municipi i el funcionament del consistori. Viaplana ha justificat l'aposta per mantenir-se a l'oposició per les diferències existents amb CiU sobre aspectes econòmics i socials i amb Compromís sobre el procés sobiranista que viu Catalunya.

El primer regidor de la CUP a la Seu, Pau Lozano, per la seva banda ha dedicat la presa de possessió a tots els qui des de fa anys han lluitat des del carrer per la defensa dels drets socials i nacionals de la gent treballadora dels Països Catalans. Lozano també ha tingut un record pels polítics i ciutadans que van ser represaliats, empresonats o assassinats durant la dictadura franquista per defensar els seus drets. Alhora, ha aprofitat per convocar els veïns a la concentració que es farà aquest dijous vinent contra la Trobada Empresarial i, en particular, contra la visita a la Seu del ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Suport a la independència

Onze dels disset nous regidors i regidores han jurat el càrrec "per imperatiu legal" i, alhora, s'han compromès a treballar "amb totes les forces pel bé de la Seu i per la independència de Catalunya". Així, la majoria dels electes urgellencs (els de CiU, ERC i la CUP) han expressat, amb diferents matisos, el seu suport a les decisions que pugui acordar els pròxims mesos el Parlament de Catalunya sobre el procés sobiranista.