Andorra, la Seu i Foix, junts per declarar el seu romànic Patrimoni de la Humanitat

Andorra, la Seu d'Urgell i Foix presentaran una candidatura conjunta per tal que la UNESCO declari Patrimoni de la Humanitat diversos monuments dels tres territoris

 

La Catedral de la Seu d'Urgell i el castell de Foix, juntament amb diverses esglésies andorranes, encapçalen un projecte que reuneix edificis romànics dels voltants del segle XII i que van tenir un paper important en la creació d'Andorra.

El candidat de CiU a l'alcaldia de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha confirmat aquest dijous al matí la notícia, i ha recordat que la Seu d'Urgell fa temps que volia presentar una candidatura que posés en valor la Catedral de Santa Maria d'Urgell, l'única catedral d'estil romànic de Catalunya. Així, després de mantenir contactes amb gent molt propera a la UNESCO, es va constatar que el monument tindria més opcions de ser declarat Patrimoni de la Humanitat si formava part d'una candidatura conjunta. Per això, des de fa mesos, diversos tècnics catalans, andorrans i francesos treballen per preparar la candidatura.

Albert Batalla ha explicat que tot just s'està en un estadi inicial però que "hi ha una bona base amb l'acord polític assolit entre les tres parts i un document tècnic molt potent" que s'ha elaborat. Encara és aviat per parlar de terminis, i en aquest sentit, Batalla ha remarcat que el que cal és "fer els passos amb seguretat i no amb precipitació" perquè és "millor arribar a l'objectiu amb quatre anys que no voler córrer molt i quedar-nos a mig camí".