Anna González rep la Medalla al Mèrit de la Seguretat Vial

La urgellenca ha impulsat una campanya per modificar el Codi Penal en casos d'atropellament per negligència

La urgellenca Anna González López ha rebut aquest dilluns a Madrid la Medalla al Mèrit de la Seguretat Vial, que concedeix la Direcció General de Trànsit (DGT). El director de l'ens estatal, Gregorio Serrano, li va lliurar el distintiu blau de la institució, en reconeixement a la seva campanya 'Por una ley justa', amb la qual ha reivindicat que es modifiqui el Codi Penal per tal de poder jutjar penalment els casos d'atropellament per negligència, segons informa RàdioSeu.

La DGT ha premiat així l'esforç fet al llarg dels dos darrers anys, durant els quals Anna González ha recollit més de 200.000 signatures a la plataforma Change.org i ha aconseguit que la petició arribi al Congrés espanyol, on s'ha iniciat els tràmits per a la modificació. A més a més, al llarg de la campanya ha donat a conèixer la reivindicació en centenars d'esdeveniments, competicions i conferències i ha rebut el suport d'un gran nombre d'entitats, institucions i esportistes, entre ells molts ciclistes i exciclistes professionals. Aquest any passat també va protagonitzar un dels espots televisius de prevenció d'accidents, en què explicava la importància de respectar la distància de seguretat per tal d'evitar accidents com el que va costar la vida al seu marit, Òscar Bautista, que va ser atropellat en una autovia de Toledo.

Anna González ha agraït Gregorio Serrano el seu suport al col·lectiu ciclista i la sensibilitat mostrada cap a les víctimes d'accidents. Tot i això, la veïna de la Seu va aprofitar l'acte d'ahir per lamentar el fet que ara mateix el procés per modificar el Codi Penal està "aturat" i va reconèixer que no està contenta amb com s'està gestionant ara mateix la petició al Congrés. Per això, González ha demanat que els grups polítics estatals avancin en la resolució del període d'esmenes i "es posin d'acord" per tal de fer efectiu el canvi legal.