Publicitat
Publicitat

Les 'Aparences' de l'Esbart de les Valls del Nord arriben a la Seu

La capital urgellenca ha estat l'escenari escollit per l'esbart, tenint en compte la proximitat de la vall de la Vansa-Tuixent i la seva vinculació amb les trementinaires i que dos danses estan musicades per Racó Oblidat del Temps

L'espectacle de l'Esbart Valls del Nord, 'Aparences', que s'ha estrenat aquest 2017, arriba aquest dissabte a la Seu d'Urgell. Així, tindrà lloc a les 21 hores al teatre La Salle.

La capital urgellenca ha estat l'escenari escollit per l'esbart, tenint en compte la proximitat de la vall de la Vansa-Tuixent i la seva vinculació amb les trementinaires, uns dels personatges populars protagonistes de la representació. Així mateix, dos de les danses estan musicades pel grup Racó Oblidat del Temps-R.O.T., format per cinc joves pirinencs que viuen a la Seu d'Urgell i voltants.

L'espectacle, segons informen des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, compta amb dos parts diferenciades, la primera amb una selecció de danses que han deixat petjada en la trajectòria de l'esbart i la segona, integrada per 'Aparences', que inclou nou composicions que recullen passos i punts de la dansa tradicional combinats amb elements de caire més contemporani a càrrec de personatges del país i del Pirineu en general. En aquesta ocasió, també es comptarà amb música en viu per a una de les peces a càrrec de la violinista Núria March.

L'espectador podrà evocar elements de la història i cultura popular, com els contrabandistes i les trementinaires. El preu de l'entrada és de 5 euros i la recaptació anirà destinada a dos ONG: la Fundació PROIDE i l'Associació Claror Alt Urgell.