Publicitat
Publicitat

Arrenca la festa major de Castellciutat

La celebració del gruix principal d’actes es concentra durant aquest cap de setmana

Castellciutat ja ha començat a celebrar la festa major, amb la plantada del Pi que des d’aquest dilluns al vespre ja presideix la plaça de l’Arbre, on es desenvoluparan bona part de les activitats previstes. Com cada any, el programa d’actes està marcat per l’humor i enguany té com a eix central una festa i un poble “en construcció”. Aquest dijous, a partir de les deu de la nit, la companyia Ciutat City oferirà una representació, en un dels actes més concorreguts de la festa. El grup presentarà l’obra 'Crim qualificat.'

Tot i això, els actes més potents es centren durant aquest cap de setmana. D’aquesta manera, aquest divendres, a partir de les 22.30 hores, se celebrarà el 23è sopar popular, a la plaça de l'Arbre, seguit del pregó. A partir de la mitjanit començaran la música a la plaça, primer amb el ball de Festa Major i després amb versions musicals.

El dissabte la jornada arrencarà a les vuit del matí amb el Correcigaló popular. A la tarda hi haurà partit de futbol i festa de l'escuma al pati de l'escola del poble. A partir de la mitjanit, a la plaça de l’Arbre hi haurà un nou ball amb el grup Chocolat. A dos quarts de tres de la matinada actuarà el conjunt BatukaSeu, seguit a partir de les tres pel concert del grup de versions All Covers. La nit la completarà la sessió de PD Pollastre.

Pràcticament sense descansar, el programa de diumenge arrencarà a les vuit del matí amb l’esmorzar popular i, simultàniament, amb la VI Trobada de pesca vila de Castellciutat. A les nou, com a novetat, es farà la primera edició de la Tocada de collons/ovaris, amb ‘soroll matiner a causa de les obres’. A les deu s’oficiarà la missa solemne a l’església de Sant Feliu; i a les dotze del migdia es farà el tradicional ball de la Marsellana i l’Esquerrana, amb la música de La Sonsoni. El programa es clourà amb tres actes més: a les cinc de la tarda, el conta-contes de Blai Senabre; a les set, la cantada d'havaneres i rom cremat amb el grup La Petita Havana; i a les deu de la nit, l’Enderrocament del Pi de Festa Major.