Publicitat
Publicitat

Ausàs té deu dies per entrar a la presó

L'Audiència de Lleida li ha donat aquest termini perquè comenci a complir la condemna de quatre anys que se li ha imposat per contraban de tabac

L'Audiència de Lleida ha donat un termini de deu dies a l'exconseller de Governació de la Generalitat i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, perquè ingressi a la presó, en compliment de la condemna de quatre anys que li va imposar per formar part d'un grup dedicat al contraban de tabac.

Segons han informat a l'agència EFE fonts judicials, l'Audiència de Lleida ha dictat l'ordre d'ingrés a presó aquest divendres, després que el Tribunal Suprem ratifiqués la setmana passada la condemna de quatre anys per la seva "particular rellevància" en el grup criminal que es dedicava al contraban de tabac, fins i tot durant la seva etapa en el govern català.

Ara, l'Audiència de Lleida, que és qui va jutjar i condemnar inicialment Ausàs, li ha donat un termini de deu dies perquè es personi en un centre penitenciari per començar a complir la pena. Aquest termini de deu dies començarà a comptar a partir del moment en què a Ausàs se li notifiqui personalment la resolució, una tasca que l'Audiència de Lleida ha encomanat al jutjat de la Seu d'Urgell.

El Suprem va ratificar en la seva sentència de la setmana passada la condemna que al juny de l'any passat va dictar l'Audiència de Lleida. Aquesta imposava a Ausàs quatre anys de presó i una multa de 195.000 euros, en una sentència en què li recriminava que hagués traficat amb tabac de contraban quan ostentava càrrecs públics "dels que cal exigir una especial impecabilitat de comportament".

Segons recull la sentència del Suprem, la dedicació d'Ausàs al tràfic de tabac és "inobjectable" i la seva participació en el grup criminal desarticulat va ser "patent", ja que jugava un paper de "particular rellevància". "Ausàs era l'encarregat de donar sortida cap al mercat interior al tabac mogut pel grup", segons el Suprem, que va concloure que l'exconseller va participar de forma "regular" en el contraban de tabac, amb un volum "important" de mercaderia.