Publicitat
Publicitat

Batalla trasllada a TV3 el "malestar" del territori pel documental 'Contraban'

Demana a la televisió pública que reflexioni per corregir el "tractament parcial i sovint estigmatitzat" que fa del Pirineu i de la Seu d'Urgell

L'alcalde en funcions de la Seu d'Urgell ha enviat una carta al president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i al director de Televisió de Catalunya per expressar la seva queixa i fer arribar "el malestar per la imatge de la ciutat i del territori" que es va mostrar en el reportatge 'Contraban' del programa 'Sense Ficció'. En la carta, Batalla lamenta que el retrat que van fer de la qüestió del contraban, "indueix a pensar que aquest és un 'modus vivendi' generalitat a la zona, cosa que és rotundament falsa i injusta". En aquest sentit, considera que la CCMA ha de vetllar per evitar "l'estigmatització o la generalització", i per això demana a la televisió pública que faci "una reflexió a fons per corregir el tractament parcial i massa sovint estigmatitzat que es fa del Pirineu i en aquest cas concret de la Seu".

En la carta, Albert Batalla reitera que el contraban és una pràctica minoritària a la ciutat, que és una de les ciutats més segures de Catalunya, i que la majoria de la gent de la Seu d'Urgell "treballem i ens guanyem la vida de forma honesta". En aquest sentit, lamenta que algunes de les opinions que va expressar durant la gravació del documental no van quedar ben recollides en l'entrevista que li van fer, tot i que entén que era un reportatge sobre el contraban i no sobre la Seu d'Urgell, i per tant comprèn que es descartessin els missatges que va afegir sobre els punts forts del territori. A la missiva també recorda que pel que fa al cas Ausàs, com ja va dir a través de les xarxes socials, li va generar sorpresa i decepció pels fets i per la gran expectació mediàtica, que calia respectar les decisions judicials, i alhora va sentir tristesa per l'apreci cap a Jordi Ausàs.

Malgrat tot, l'alcalde considera que el retrat que van fer de la qüestió del contraban, tot i que està bé que se'n parli a la televisió pública, "indueix a pensar que aquest és un 'modus vivendi' generalitat a la zona, cosa que és rotundament falsa i injusta". Així, creu que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha de vetllar especialment per evitar l'estigmatització o la generalització en els seus productes, especialment els informatius.

Batalla continua dient que per a una ciutat com la Seu, aparèixer durant una hora de 'prime time' a la televisió "és un somni, que en aquesta ocasió s'ha transformat en un injust malson", i creu que no hi ha hagut prou consciència d'aquest fet. L'alcalde en funcions i diputat per CiU afegeix que fa aquesta reflexió amb tot el respecte cap a TV3 i tota la gent que hi treballen, però demana a la televisió pública "que faci una reflexió a fons per a corregir el tractament parcial i massa sovint estigmatitzat que es fa del Pirineu i en aquest cas concret, de la Seu".