Publicitat
Publicitat

Batalla demana ajuda als empresaris per restablir la imatge del Pirineu

Batalla ha assegurat que "no renunciem" a la candidatura dels JJOO i ha anunciat que es reunirà amb els grups municipals per recuperar la proposta

L'alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha obert la segona jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu fent referència al documental de TV3 sobre el contraban i a la decisió de la nova alcaldessa de Barcelona de retirar la candidatura dels Jocs Olímpics Barcelona Pirineu. Batalla ha demanat als empresaris que "ens ajudin" a tornar els Pirineus al lloc que pertoca i a restablir la imatge esbiaixada que se n'ha donat. A més, ha assegurat que "no renunciem" a la candidatura dels JJOO i ha anunciat que es reunirà amb els grups municipals per recuperar la proposta. "Ajudeu-nos a fer que aquest projecte sigui una realitat", ha reclamat als assistents.

Durant la inauguració de la segona jornada, Batalla ha destacat la voluntat de lideratge del Pirineu i de la Seu i ha assenyalat que estan "preparats per créixer", com diu el títol de la Trobada d'enguany. "Queda recorregut però tenim ganes d’anar endavant", ha afirmat l'alcalde de la Seu.

Per exercir aquest lideratge, Batalla ha demanat als empresaris que "ens ajudin" a revertir la imatge tergiversada que s'ha donat de la Seu en el reportatge de TV3 sobre el contraban i a recuperar la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern perquè sigui una realitat i permeti "situar el Pirineu al món". I és que, segons Batalla, la retirada d'aquest projecte és "una decisió precipitada amb més prejudici que coneixement de causa". "Entenguin la Seu i el Pirineu com un espai d’oportunitats", ha reclamat l'alcalde que ha excusat la seva presència durant les jornades per les seves obligacions al Parlament.

Per la seva banda, el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, ha destacat l’estratègia i l'entorn per assolir un creixement sostenible. Entre les claus d’aquest creixement hi ha l'educació, la innovació i la credibilitat de les institucions, ha assenyalat. Així, ha adreçat algunes preguntes als presents: "Si som capaços de lideratges individuals per què no com a país?", "Si és possible per què no es fa o per què no ho fem possible?".