Publicitat
Publicitat

Batalla confia poder governar en minoria o en coalició amb ERC

CiU necessita que ERC els doni suport o s'abstingui el proper 13 de juny per tal de seguir governant a la Seu d'Urgell

Un cop digerits els resultats de les eleccions municipals a la Seu d'Urgell, les diferents forces polítiques amb opcions de governar comencen a moure fitxa. Compromís X la Seu ja ha fet una crida a ERC i la CUP a conformar una majoria "progressista". Per la seva banda, l'actual alcalde, i cap de la llista més votada, Albert Batalla, confia que podrà seguir governant els propers quatre anys.

Tal com recull Ràdio Seu, Batalla ha manifestat la voluntat de liderar l'ajuntament els propers quatre anys, "seguint el mandat que ens ha arribat de la ciutadania", ja sigui "en minoria o amb acords més amplis". En aquest sentit, Batalla ha remarcat que els pròxims dies caldrà avançar les negociacions pertinents amb els grups polítics. ERC, amb qui ja van governar en coalició durant dos mandats, tindrà la clau a l'hora de definir aquesta majoria més àmplia.

En cas que el 13 de juny, que és quan es constituiran els ajuntaments, la formació republicana s'abstingués, CiU hauria de governar en minoria, tal com ja ha fet durant aquest mandat, i cercar pactes puntuals. Aquests haurien de ser bàsicament amb ERC mateix, ja que és la única formació que garanteix la majoria, més enllà del principal grup opositor a Batalla, Compromís X la Seu.

Ordeig vol un "ajuntament progressista"

De fet, el cap de llista de Compromís, Òscar Ordeig, ja ha fet una invitació a ERC i a la CUP per tal de "conformar un ajuntament progressista", en vista que "la Seu ha votat canvi" i que "s'ha produït un desgast de l'alcalde Batalla, que ha perdut vots i regidors".

De moment, però, ERC encara no ha pres cap decisió. Tal com recull Ràdio Seu, la formació republicana ho farà en una propera assemblea, on determinarà els passos que cal seguir.

També en declaracions a Ràdio Seu, la CUP, que amb un sol regidor no és determinant per configurar cap majoria, ha expressat la seva voluntat de "ser una alternativa política i aportar idees per al funcionament del consistori".