Batalla no repeteix com a candidat al parlament català

L'assemblea comarcal de l'Alt Urgell del PDeCAT escull tres aspirants

L'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, no optarà a ser candidat a les eleccions del pròxim 21 de desembre. Després de catorze anys com a representant del Pirineu a la cambra catalana, Batalla ha anunciat que no aspira a formar part de la llista del PDeCAT, però que continuarà treballant per la ciutat i pel país des de l’alcaldia de la Seu d’Urgell. El pas al costat "obeeix a l’objectiu de renovació del projecte i a la necessitat d’assumpció dels nous reptes que imposa el context actual i de futur", ha argumentat Batalla, "un context que requereix d’energies renovades, de nous valors i de nous talents dels quals disposem a l’Alt Urgell i hem de potenciar per mantenir intactes les nostres fites, com a comarca i com a país".

L’assemblea comarcal de l’Alt Urgell del PDeCAT ha designat com a candidats pirinencs per optar a les eleccions del parlament el regidor de l’ajuntament d’Oliana, Ricard Pérez; l’alcaldessa de Valls d’Aguilar, Rosa Fàbrega, i Robert Vilà, membre de l’executiva comarcal del PDeCAT i veí d’Organyà. Als tres candidats de l’Alt Urgell s'hi sumaran les propostes provinents de la resta de comarques pirinenques, de les quals n’ha de sortir escollit el que serà el candidat pirinenc, que fins ara havia recaigut en l’actual diputat i alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Des de l’assemblea comarcal del PDeCAT es considera que les eleccions del 21 de desembre
han de ser "una resposta política contundent a la usurpació de la Generalitat per part del
govern del Partit Popular", a través de l’aplicació de l’article 155. També ha de ser "un clam per la llibertat dels consellers i conselleres empresonats i, alhora, una mostra total de suport per al
president Puigdemont i per a la la resta del govern a l'exili".

La designació dels candidats de l’Alt Urgell s'ha realitzat durant l’assemblea comarcal amb caràcter extraordinari que s'ha celebrat aquest dijous a la Seu d’Urgell, en el decurs de la qual Batalla va comunicar la decisió de no repetir com a candidat.