Publicitat
Publicitat

Batalla s'imposa per la mínima però perd un regidor

CiU es queda amb 7 regidors, CXS en manté 6, ERC puja fins als 3 i la CUP irromp a l'ajuntament de la Seu d'Urgell amb 1 representant

Convergència i Unió (CiU) ha revalidat la majoria a la Seu d'Urgell, tot i perdre un regidor i quedar-se amb 7. Compromís X la Seu (CxS) ha aconseguit mantenir els 6 regidors del 2011 i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s'ha refet de la patacada de fa quatre anys i ha aconseguit 3 regidors. La CUP ha aconseguit 1 regidor i ha entrat així a l'ajuntament urgellenc per primer cop. Entesa per la Seu, el Partit Popular (PP) i Solidaritat per la Independència (SI) no han obtingut representació.

Albert Batalla (CiU) ha tornat a ser el candidat més votat a la Seu d'Urgell, en aconseguir 7 dels 17 regidors en joc a la capital de l'Alt Urgell, tot i perdre'n un. Òscar Ordeig, de CxS, ha estat el segon candidat més votat i ha aconseguit revalidar els 6 regidors obtinguts fa quatre anys, quan es va presentar sota les sigles de PSC-Progés.

Francesc Viaplana ha aconseguit que ERC es refés dels mals resultats obtinguts el 2011 per Miquel Caminal. Aleshores, la formació republicana es va quedar amb un sol regidor i ara ha pujat fins als 3. La CUP es presentava per primer cop a la Seu d'Urgell i ha aconseguit 1 regidor, el jove farmacèutic Pau Lozano.

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), integrada en la coalició Entesa per la Seu, ha perdut el regidor aconseguit fa quatre anys, igual que el PP, que tampoc ha obtingut representació a l'ajuntament de la Seu. SI, que es presentava per primer cop, tampoc ha aconseguit representació. L'ajuntament urgellenc, doncs, passa de cinc a quatre forces amb representació.

Pel que fa a la participació, aquesta s'ha situat en el 56,7%, un percentatge superior al de fa 4 anys, quan va ser del 54,5%