Bona arrencada del 17è Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d’Urgell

Sis grups d'animació delecten als visitants amb les seves habilitats i espectacles, i l'esdeveniment compta amb una àmplia oferta gastronòmica

El bon temps ha marcat l'inici del 17è Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d’Urgell, que durant tot el cap de setmana ofereix a urgellencs i visitants un ampli programa d’espectacles al carrer, activitats infantils, parades d’artesania, gastronomia de proximitat i música del Pirineu.

La cercavila inaugural amb música tradicional amb els Diables de l’Alt Urgell, la Cirquestra i els personatges medievals dels Gog i Magog han obert oficialment aquest dissabte al matí l'esdeveniment medieval pel carrer dels Canonges i voltants de la catedral de la Seu d’Urgell.

Un total de sis grups d’animació delecten als visitants amb les seves habilitats i espectacles: teatre, lluites de guerrers, màgia, balls de gegants, tallers i jocs infantils, cercaviles musicals, concerts, contacontes, tir amb arc, visites guiades, entre d’altres.

Els espais en què es desenvolupen les diferents propostes són la plaça dels Oms, la sala Sant Domènec, el pati de la Biblioteca Sant Agustí, la plaça Soldevila i l’Espai Ermengol.

L’oferta gastronòmica es concentra en quatre zones: el carrer Santa Maria, amb el Forn Duat i la Creperia La Capibara; el carrer Sant Just amb el Zoco de la Rabha Assat i la cerveseria Lupus; i la placeta de Sant Roc, amb la pizzeria Els Traginers, la cerveseria VIP, cocktails de la Luisa Sala i el bar la Tasca. La Fonda Jové també ofereix un menú medieval.

Al carrer Lluís de Sabater hi ha instal·lada la Taverna Medieval on els visitants poden trobar les ofertes per menjar i beure amb l’associació de productes artesans de la comarca Menja’t l’Alt Urgell, amb menús elaborats amb productes de proximitat. Aquest espai gastronòmic està amenitzat amb concerts de música tradicional del Pirineu amb els grups Astorets del Pirineu, el Grup de Ranxeres Pirimex, el duet Liv Halum i Ivan Garriga, l’Orquestrina Trama i En Pepón de Bellestar.