L'estadi de la Seu es bateja com a Camp de Futbol Municipal Emili Vicente

Aquest dissabte es descobrirà una placa amb el nom de l'entrenador urgellenc, mort fa gairebé un any mentre pujava en bicicleta el coll de la Gallina

El camp de futbol de la Seu d'Urgell passarà a dir-se oficialment Camp de Futbol Municipal Emili Vicente a partir d'aquest dissabte. L'ajuntament urgellenc organitza un acte de reconeixement i de memòria del futbolista i entrenador urgellenc, Emili Vicente Vives (1965-2017), que va morir el maig de l'any passat memntre pujava amb bicicleta el coll de la Gallina. Durant l'homenatge, que començarà a les 16.30 hores, es descobrirà una placa a l'entrada del terreny de joc amb el nou nom de l'equipament.

La decisió de posar al camp de futbol el nom d'Emili Vicente va ser fruit d'un acord de plenari pres per unanimitat per tots els grups municipals del consistori. La família va estar d'acord amb la iniciativa.

Vicente va començar a jugar als equips de futbol de la Seu i d'Oliana, i l'any 1984 va unir-se a la Unió Esportiva Lleida, amb la qual la temporada 1986-87 va debutar en el primer equip, que aquell any va aconseguir tornar a la Segona Divisió A després de dues dècades d'absència i que, més endavant, el 1993, assoliria un històric ascens a Primera Divisió, segons recorda RàdioSeu.

Entre 1989 i 1993, el migcampista va militar al Balaguer, i després va jugar durant quatre temporades a la UE Tàrrega, entre 1993 i 1997, una etapa en què l'equip va jugar a Tercera Divisió. L'any 1997 va fitxar pel Gavà, i el 1998 va tornar al Balaguer, amb el qual l'any 2001 va guanyar la Copa Catalunya en derrotar el Barça a la final. Al 2003 es va retirar com a jugador, i va exercir durant cinc anys d'entrenador a Balaguer durant cinc anys.

El 2008 va tornar a Lleida per entrenar a Segona B. L'any 2011, l'equip es va passar a anomenar Lleida Esportiu. La temporada 2013-2014 va entrenar el Reus Deportiu. Finalment, quan el va sorprendre la mort, Vicente entrenava l'FC Andorra, que aspirava a l'ascens a Tercera Divisió.

Vicente era doctor en educació física, professor a l'INEFC de Lleida i un gran aficionat a la bicicleta.