Apareix el menor de la Seu amb versions contradictòries entre el centre i la família

Valldaura assegura que ha tornat per voluntat pròpia i el pare afirma que se l'ha localizat a Sant Pol de Mar

Segons informa ANA, gir de 180 graus en el cas de la desaparició de Joel Aguayo, el menor urgellenc desaparegut el 21 de gener del Centre Valldaura. L'ANA ha parlat directament amb Jordi Royo, director clínic del centre, per saber la situació en la qual es troba la investigació referent al jove desaparegut. "El noi ha tornat per ell mateix al centre, i no hem informat la família perquè nosaltres hem de seguir un protocol".

Un altra versió, i rebuda després que el director del centre notifiqués la tornada voluntària del menor, és la de Toni Aguayo, pare de Joel, que assegura que "el meu fill està en aquests moments a Sant Pol de Mar, prop de Calella, i un familiar directe està anant a buscar-lo. Sé que m'estan amagant alguna cosa, no sé pas el què, però alguna cosa amaguen i ho esbrinaré".

Contestant a la qüestió de per què no es va avisar a la família fins al cap de 48 hores de la desaparició del menor, Jordi Royo s'ha justificat dient que "el protocol reflecteix que primer s'han de denunciar els fets davant dels Mossos d'Esquadra, i seguidament a la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. 

Royo ha demanat "prudència als mitjans de comunicació, ja que nosaltres estem aquí per ajudar", i ha afegit també que "el centre Valldaura no és un centre de menors, tampoc un centre d'internament ni un espai sociosanitari", sinó que ha descrit la institució com "una escola, una casa de colònies, on no s'obliga a ningú a ser-hi en contra la seva voluntat".