Publicitat
Publicitat

CiU i ERC signen un acord per governar l'Ajuntament de Tremp

Aquest acord suposa el relleu de Víctor Orrit després de 20 anys com a alcalde

Joan Ubach, candidat de CiU a l’alcaldia de Tremp, i M. Pilar Cases, candidata d’ERC, han signat aquest dimarts un acord per governar el consistori trempolí, amb l’aval de les federacions comarcals dels dos partits i de 8 dels 13 regidors de l’Ajuntament de Tremp, sense descartar que durant l’estiu es pugui incorporar algun regidor del grup socialista.

En un comunicat assenyalen que aquest acord per a la legislatura 2015-2019 sorgeix, per una banda, de "la necessitat de renovació i de canvi a l’Ajuntament de Tremp que emana dels resultats de les eleccions municipals" i per una altra de la voluntat de bastir un acord dels Ajuntaments i el Consell Comarcal que reforci el paper exterior de la comarca.

El document signat té com a objectiu "aconseguir una ciutat i una comarca on les persones puguin viure-hi millor, vol impulsar la transparència, facilitar l’accés dels ciutadans i ciutadanes a les institucions així com implicar l’Ajuntament de Tremp en el procés nacional que viu el país".

L'acord incorpora la creació de diferents consells de participació ciutadana (esports, cultura, infància, etc), la incorporació de Tremp a Jussactiu o la retirada de diferents accions judicials interposades per l’actual alcalde, que es consideren innecessàries i d’elevat cost per a l’Ajuntament.

La revisió de l’empresa de gestió de l’aigua i el preu que paguen els veïns, la continuació de les accions de promoció econòmica en l’àmbit agroalimentari o geològic, la revisió del Pla Urbanístic per fer-lo més proper a les persones o l’impuls de noves accions de caire empresarial són altres dels punts que s’impulsaran.

Tant Joan Ubach com Pilar Cases, han volgut fer constar l’agraïment a Víctor Orrit per la feina feta a l’Ajuntament de Tremp durant els darrers 32 anys, 20 dels quals com alcalde.