Publicitat
Publicitat

CiU crearà la Regidoria de Transparència i Bon govern

El grup de CiU també ha anunciat la voluntat de continuar apostant per la iniciativa dels pressupostos participatius

La candidatura de CiU a la Seu vol crear una Regidoria de Transparència i Bon govern. Aquesta proposta l'han presentat aquest dilluns el candidat a alcalde, Albert Batalla, acompanyat dels números 2 i 3 de la llista, Jesús Fierro i Anna Vives.

CiU vol crear una nova regidoria que s'encarregui dels temes de transparència, a banda de reforçar aquest àmbit amb el rendiment de comptes anual de l'acció de govern a través de l’acte públic explicatiu 'Passem comptes'. Tal com ha destacat la número 3 de la llista, Anna Vives, aquest acte ha de servir perquè la gent “pugui demanar explicacions de l’acció de govern i fer propostes per al següent any de legislatura”.

El candidat a alcalde, Albert Batalla, ha destacat que CiU presenta propostes concretes pel que fa a la transparència perquè “no només la prediquem, sinó que la practiquem. Els regidors de l’Ajuntament som servidors públics que administrem els diners de tothom i per això apliquem la màxima rigorositat en la gestió dels recursos municipals”.

El grup de CiU també ha anunciat la voluntat de continuar apostant per la iniciativa dels pressupostos participatius, que preveu destinar el 10% del pressupost a aquelles accions que proposin els ciutadans a través d'un procés participatiu.

D'altra banda, CiU vol acostar l'administració als ciutadans i per això treballarà per a la simplificació dels processos administratius. Finalment, Anna Vives ha explicat que, es potenciaran els processos participatius associatius: consells municipals d'infants i de joves, coordinadora de casetes, trobades d'entitats, taula de comerç, i taula empresarial, entre altres.