Publicitat
Publicitat

CiU manté la majoria absoluta a Puigcerdà i al Pont de Suert

CiU podria perdre Sort i ERC tindrà la clau de la governabilitat a Tremp. Unitat d'Aran recupera l'ajuntament de Vielha i Convergència Democràtica Aranesa manté el Conselh Generau d'Aran. 

Convergència i Unió ha aconseguit revalidar la majoria absoluta en dos capitals comarcals de l'Alt Pirineu. A Puigcerdà, la coalició ha arrasat, incrementant fins i tot els amplis resultats del 2011, passant de 10 a 11 regidors, dels 13 que té el consistori. Al Pont de Suert, mentrestant, ha aconseguit 6 dels 11 regidors en joc. A Sort també ha guanyat, però ha perdut la majoria absoluta en caure fins al 5 regidors. A Tremp Compromís i CiU han empatat a 5 regidors i ERC n'ha aconseguit 3.

Albert Piñeira serà l'alcalde de Puigcerdà els propers quatre anys, després d'ampliar l'àmplia majoria absoluta que ja va aconseguir fa quatre anys. Aleshores, es va imposar amb 10 dels 13 regidors en joc, mentre que enguany ha sumat un nou regidor, arribant als 11. ERC, amb el jove Raimon Ribas al capdavant, i Reagrupament, amb el metge Toni Veres de candidat, s'han endut un regidor respectivament. El PP no ha aconseguit entrar al consistori. La participació a la capital de Cerdanya s'ha situat en el 55,6%.

L'actual president del Consell Comarcal de Cerdanya i alcalde d'Alp, Ramon Moliner, ha aconseguit revalidar l'alcaldia, aconseguint 5 dels 9 regidors. A la segona població de la comarca, Bellver, la formació independent Endavant Cerdanya ha ampliat encara més la majoria i ha passat de 7 a 9 regidors, dels 11 totals. La resta han estat per CiU.

CiU perd la majoria absoluta a Sort

Al Pallars Sobirà, CiU, s'ha imposat a la capital, Sort, però ha perdut la majoria absolta, en passar de 8 a 5 regidors. Dues formacions que es presentaven per primer cop han obtingut representació: Fem Municipi, amb 4 regidors i la CUP, amb 2. Llàtzer Sibís, doncs, no té garantida la reelecció. A la capital del Pallars Sobirà hi ha votat un 77% del cens.

A la capital de l'Alta Ribagorça, el Pont de Suert, CiU ha mantingut l'alcaldia per majoria absoluta, tot i que per la mínima, amb 6 dels 11 regidors. Josep Antoni Troguet rellevarà a l'històric alcalde Albert Alins. Compromís pel Pont de Suert, amb 4 regidors, i el PP, amb 1, completen el consistori. La participació s'ha situat en el 63,2%.

A Tremp és on hi ha hagut uns resultats més ajustats. CiU, encapçalada pel president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i Compromís X Tremp, amb l'actual alcalde, Víctor Orrit, han empatat a 5 escons. ERC tindrà la clau de la governabilitat, amb els seus 3 regidors. En aquest cas la participació s'ha situat en el 62,5%.

UA recupera Vielha i CDA manté el Conselh Generau d'Aran

A la Val d'Aran, Unitat d'Aran ha aconseguit arrabassar l'ajuntament de Vielha e Mijaran a Convergència Democràtica Aranesa (CDA). La formació encapçalada per Juan Antonio Serrano ha aconseguit 7 regidors, mentre que CDA, liderada pel diputat al Parlament de Catalunya, Àlex Moga, ha perdut un regidor i ha caigut fins al 5. Ciutadans, que es presentava per primer cop a la capital aranesa, ha aconseguit un regidor i el PP ha perdut l'únic representant que tenia. La participació s'ha situat en el 65,9%.

Pel que fa a les eleccions al Conselh Generau d'Aran, CDA ha aconseguit mantenir la majoria absoluta, amb 7 dels 13 consellers. Unitat d'Aran n'ha obtingut 5 i el Partit Renovador d'Arties e Garòs, 1. La participació s'ha situat en el 69,9%