Publicitat
Publicitat

CiU aposta per la internacionalització de la Seu

L'objectiu de la candidatura és situar la Seu al món i per això proposen marcar una estratègia internacional per posicionar la ciutat

La candidatura de CiU a la Seu d'Urgell vol marcar una estratègia d'internacionalització tenint Andorra i Europa com a referència. Així ho han explicat aquest dissabte en una roda de premsa en què han anunciat la intenció de crear una Regidoria de Fronterers, per atendre les necessitats d'aquest col·lectiu.

L'objectiu de la candidatura de CiU és situar la Seu al món i per això proposen marcar una estratègia internacional per posicionar la ciutat, accedir a més fons europeus i aprofitar el procés d'obertura econòmica d'Andorra. Tal com ha ressaltat Albert Batalla “cal que tinguem les coses clares per aprofitar les oportunitats des del punt de vista andorrà i europeu”.

La creació de la Regidoria de Fronterers que proposa CiU és “la clau per canalitzar totes les inquietuds d'aquest important col·lectiu”, també representat en la candidatura amb la presència de diverses persones que viuen a la Seu i treballen o han treballat a la veïna Andorra, com el número 8 de la llista, Àlex Mejias.

La internacionalització de la Seu també passa per Europa i per la gestió dels recursos econòmics que proporcionen programes com el Leader, el POCTEFA o els fons Feder i que poden repercutir en la millora de la ciutat i el territori. La número 4 de la llista, Mireia Font, ha explicat que ara és l'època en què s'ha de demanar el finançament per a projectes de “caire empresarial, cultural o mediambiental, entre altres”.