Publicitat
Publicitat

CiU es compromet a impulsar un projecte dinamitzador per a la Ciutadella de Castellciutat

El candidat de CiU, Albert Batalla, ha comptat aquest dimarts amb el suport del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig

La candidatura de CiU de la Seu d'Urgell s'ha compromès a donar ús a la Ciutadella de Castellciutat que dinamitzi l'economia, aporti valor afegit i alhora preservi el seu patrimoni històric. El candidat a la reelecció, Albert Batalla, ha assegurat que una de les primeres accions serà "sanejar el recinte, acció que ja s'ha iniciat, amb una especial atenció al patrimoni històric existent".

El grup de CiU creu que cal trobar un o diversos projectes que potenciïn l'atractiu de la Seu d'Urgell i dinamitzin la ciutat a tots nivells, atraient inversions i visitants. Albert Batalla ha explicat aquest dimarts que s'han explorat diverses opcions i ha recordat que el president de la Generalitat ja va explicar l’oferiment de la Seu d'acollir la Bulli Foundation si el projecte no quallava a Roses.

Un altre exemple que ha exposat Batalla per implantar a la Ciutadella és el model del parc Micropolix, projecte educatiu i d'oci familiar, en què els nens són els protagonistes que s'encarreguen de fer funcionar una gran ciutat, desenvolupant-hi totes les tasques i amb els pares com a visitants. De fet, Albert Batalla es va desplaçar fins a San Sebastián de los Reyes per veure in situ el funcionament del parc i in¡ciar converses, en un estat embrionari, amb els seus responsables.

Suport del conseller Felip Puig

A la presentació de les propostes de CiU per a la Ciutadella hi ha assistit el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha mostrat el suport de la Generalitat afirmant que "aquest projecte s’emmarca al mapa de les oportunitats" que cerquen un valor afegit per a la ciutat, com els que està treballant la candidatura de CiU. Puig ha fet èmfasi en el fet que cal aprofitar les oportunitats que oferirà la recuperació econòmica, i en aquest sentit ha assenyalat la Ciutadella com el lloc idoni per desenvolupar-hi "projectes turístics, de formació o lleure", així com altres relacionats amb els nous models de gestió energètica com la biomassa.