Publicitat
Publicitat

CiU de la Seu continua apostant pel procés sobiranista

La candidatura defensa la creació d'un estat propi per a Catalunya, com a eina de prosperitat social i territorial

Els membres de la candidatura de CiU a la Seu d'Urgell mantenen el compromís amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de treballar en la constitució d'un nou Estat català, en la campanya promoguda per l’ANC. Així ho han indicat en un comunicat en què defensen la creació d'un estat propi per a Catalunya, com a eina de prosperitat social i territorial.

CiU de la Seu recorda que l'alcaldable Albert Batalla ha signat el compromís amb el procés sobiranista per impulsar accions que donin “legitimitat i suport al procés constituent d'una Catalunya independent”, en el marc d’una campanya promoguda per l’Assemblea Nacional de Catalunya.

El candidat de CiU a l'alcaldia de la Seu, entre altres accions, es compromet a promoure campanyes per aconseguir que les eleccions del 27 de setembre tinguin un caràcter plebiscitari i que les guanyin les forces que inclouen la constitució d'un Estat independent en el seu programa. En cas que guanyi una majoria independentista, els regidors i regidores, amb l'alcalde al capdavant, es posaran a disposició del govern per a tot el que es consideri oportú en la gestió de la constitució de l'Estat català, superant les traves que pugui plantejar l'estat espanyol.

El país viu “un moment políticament transcendent” tal com recorda Albert Batalla i per això la candidatura està compromesa amb el procés constituent conscients “del paper especialment important que hi tenen els municipis”.