Publicitat
Publicitat

CiU continuarà al capdavant de l'Ajuntament de la Seu per l'abstenció d'ERC

ERC la Seu, que va aconseguir tres regidors a les eleccions del passat 24 de maig, ha decidit mantenir-se a l'oposició, i no ha acceptat un pacte per compartir alcaldia amb Compromís X La Seu

Convergència i Unió tornarà a governar en minoria a la Seu d'Urgell, després que Esquerra Republicana hagi anunciat, aquest dilluns, que s'abstindrà en la votació del nou alcalde i per tant es mantindrà a l'oposició. Davant d'aquesta decisió, l'alcalde en funcions, Albert Batalla, ha agraït a través de les xarxes socials l'abstenció "que ens facilitarà de nou el govern municipal. Agraïment i voluntat de continuar treballant junts per #laSeu".

ERC la Seu, que va aconseguir tres regidors a les eleccions del passat 24 de maig, ha explicat aquest dilluns que després de les converses mantingudes amb totes les forces representades i d'haver celebrat dues assemblees amb la militància i la candidatura, ha decidit mantenir-se a l'oposició. La formació ha detallat que tant CiU com Compromís x la Seu van oferir-los conformar un govern "on nosaltres hi tinguéssim una altíssima rellevància", però ERC creu que la millor opció era un govern de concentració amb totes les forces, cosa que va ser rebutjada des de l'inici per tots els partits.

Segons ERC, per un costat pactar amb CiU "seria avalar les polítiques d’aquests darrers quatre anys, i el 66% dels votants de la Seu no ho ha fet". Per un altra banda, pactar amb Compromís x la Seu "significaria formar govern sense la formació política que ha obtingut més vots". També són conscients que "pactar amb uns o amb uns altres significaria perdre la nostra llibertat de vot".

Per tot plegat, ERC ha assegurat que "renunciem a ocupar una cadira al govern municipal, no per falta de ganes ni perquè no ens sentim capaços, sinó perquè des de l’oposició tindrem les mans lliures per aconseguir una Seu millor". A més, la formació republicana ha recordat que, tenint en compte que CiU va obtenir set regidors, "totes les decisions les haurà d’avalar la majoria, i és aquí on estarem nosaltres, donant suport al govern en tot allò que creiem que sigui positiu per la Seu i exercint una gran força amb la resta de l’oposició si creiem que el govern municipal s’equivoca".

Compromís X La Seu lamenta que ERC hagi rebutjat compartir l'alcaldia

Compromís X La Seu ha lamentat, aquest dilluns, que ERC hagi rebutjat el pacte que li va oferir per governar l'Ajuntament de la Seu d'Urgell compartint l'alcaldia dos anys cada grup, que van obtenir 6 i 3 regidors respectivament, enfront dels 7 de Convergència i Unió. Compromís ha posat de manifest que aquesta decisió "unilateral de rebutjar el pacte" té com a conseqüència "donar una pròrroga" a Batalla i Fierro i, per tant, la continuitat "de les polítiques municipals que han portat a l'opacitat de l'acció de govern i a la decadència de la nostra ciutat". Amb aquest escenari, la formació liderada per Òscar Ordeig ha assegurat que continuarà treballant "per construir una alternativa progressista i de canvi a l'Ajuntament, en favor dels urgellencs i de la ciutat".