Publicitat
Publicitat

CiU de la Seu es marca com a objectiu reduir l'atur durant la propera legislatura

Albert Batalla ha explicat les regidories implicades “duran a terme una ofensiva transversal per continuar millorant les dades d'ocupació"

CiU de la Seu s'ha marcat com a objectiu prioritari per a la propera legislatura reduir l'atur. En aquest sentit, el candidat Albert Batalla, ha explicat que l'atur s'ha reduït lleugerament des del 2011 i que per continuar amb aquesta tendència totes les regidories implicades “duran a terme una ofensiva transversal per continuar millorant les dades d'ocupació”.

La número 3 de la candidatura, Anna Vives, ha explicat que es continuarà treballant amb els plans d'ocupació de la Generalitat, però que alhora es crearan llocs de treball temporal a nivell municipal. Aquests plans d’ocupació local donaran continuïtat a la prova pilot que fa un temps que realitza l’Ajuntament amb la contractació, a través d’Integra Pirineus, de cinc persones durant cinc mesos per reforçar les tasques de neteja de la ciutat.

De la seva banda, el número 2 de la llista, Jesús Fierro, ha avançat que s'impulsarà una xarxa d'inversors locals que puguin donar suport a nous projectes empresarials que apostin pel territori, en el que suposa un pas més en la col·laboració publicoprivada.

La número 4, Mireia Font, ha explicat que es continuarà impulsant el programa 'La Seu emprèn', de suport a l'emprenedoria, en col·laboració amb el Consell Comarcal, per a l'elaboració de plans d'empresa, recerca de finançament, formació empresarial i altres necessitats. A més, ha anunciat que s'ampliaran els ajuts per a nous establiments, la millora dels existents i per als autònoms.

La número 7 de la llista, Meritxell Planes, ha anunciat que durant els propers quatre anys s'impulsarà el nou programa europeu de garantia juvenil que oferirà formació i ocupació als joves de fins a 29 anys, en què s'inclourà el programa de retorn de joves universitaris, que ja fa dos anys que funciona, i que els permet adquirir una formació complementària i establir uns contactes amb les empreses del territori per trobar feina. En aquest sentit, l'objectiu és oferir-los unes pràctiques en empreses que els puguin obrir les portes del mercat laboral.