Citen a declarar vuit professors de la Seu d'Urgell per un presumpte delicte d'incitació a l'odi

Els acusen d'introduir debats polítics procatalanistes i contra Espanya a les aules després de l'1-O i les càrregues policials

El director i quatre mestres de l’escola Albert Vives, la directora i un docent del Pau Claris i la directora de l’escola La Salle, tots ells de la Seu d'Urgell, estan citats a declarar dimarts al Jutjat de Primera Instància i Instrucció de la ciutat arran de diverses denúncies interposades en els últims dies per un presumpte delicte d'incitació a l'odi, segons informa el diari 'Segre'.

Segons les denúncies, alguns professors "introdueixen debats polítics en to catalanista i contra els espanyols", concretament en un debat sobre l'1-O i les càrregues policials. Les denúncies, que portaran els professors davant de la justícia, han estat interposades per familiars de nens que duen els fills a l'escola. Tal com ha explicat el director de l'escola Albert Vives, Isidor Alberich, en declaracions a l'ARA Andorra, els familiars van avisar el passat 4 i 5 d'octubre que havien interposat les denúncies. "Nosaltres de moment no sabem de què se'ns acusa fins que dimarts no puguem veure les denúncies", explica Alberich; "però a l'escola no vam parlar gens de l'1-O ni tampoc vam fer cap concentració el dia 2, tenim nens d'entre 3 i 12 anys i això no té lloc a les nostres aules". 

El director també es mostra molt sorprès per la presentació de les denúncies i afegeix que la convivència a l'escola és molt bona. "Inquiets, preocupats i expectants, però confiança plena amb la justícia", ha recalcat Alberich. El també regidor d'Esports i Atenció Ciutadana a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell descarta que les denúncies puguin tenir alguna relació amb el seu càrrec a l'administració. "Hi ha dues escoles més que també tenen denúncies i no estan a l'Ajuntament", ha recordat. 

De cara a la citació de dimarts, Alberich ha descartat la possibilitat de ser acompanyats pels pares i mares de l'escola Albert Vives que han recollit 180 signatures com a mostra de suport a la direcció i als docents."Agraïm les mostres de suport però considerem que hem d'anar sols a declarar i només hi anirem amb els nostres advocats", ha dit.