Publicitat
Publicitat

Compromís X La Seu es compromet a baixar l'IBI un 10%

Segons han denunciat des de la formació, aquest impost ha augmentat més d'un 45% en els últims 12 anys, quan l'IPC només ha augmentat un 27%

Compromís X La Seu s'ha compromès amb la ciutadania a baixar l'IBI en un 10% durant la pròxima legislatura, ja que asseguren no entendre com l'IBI de la Seu d'Urgell es troba entre els més cars d'Espanya. El seu candidat, Òscar Ordeig, es compromet, en cas de ser escollit alcalde, a proposar en el primer plenari del mes de setembre la rebaixa d'un 5% de la quota que ara es paga d'IBI a localitat, per tal que en els rebuts del 2016 ja es pugui percebre.

Compromís X La Seu ha informat en un comunicat que abaixarà l'IBI un 10% en cas que el seu candidat, Òscar Ordeig, sigui escollit alcalde. Segons han denunciat des de la formació, aquest impost ha augmentat més d'un 45% en els últims 12 anys, quan l'IPC només ha augmentat un 27%, "no pot ser que la Seu sigui una de les ciutats en què més IBI es paga de tota Espanya".

La recaptació global de l'impost ha augmentat més d'un 100% en aquests dotze anys, passant d'1,9 milions d'euros l'any 2003 a 4 milions d'euros l'any 2015, i a més, diuen, "no ha repercutit en una millora dels serveis públics".

Segons unes dades publicades pel Ministeri d'Hisenda, a la Seu l'any 2003, l'IBI per habitant era de 160 euros, i ara és de quasi 350 euros per habitant. En aquest sentit, Òscar Ordeig, ha considerat que "això demostra que les coses no s'han fet de manera coherent ni és la realitat que ens pertoca".

Ordeig afegeix que "cal transparència en l'administració i molta responsabilitat en la gestió, tant a l'hora de recaptar com de gastar".