Compromís X La Seu reclama la fi dels talls a l'N-145

Òscar Ordeig remarca que existeix la voluntat de crear una gran àrea econòmica, social i sanitària pirinenca, on la Seu i Andorra són actors claus

El grup municipal de Compromís X La Seu va mostrar durant el darrer ple municipal el seu neguit davant de les diverses accions de protesta, portades a terme per alguns col·lectius urgellencs, que han comportat el tall de la carretera N-145 en diferents ocasions, segons informa la formació en un comunicat. Davant d’aquestes accions, legítimes des del parer de Compromís, el grup municipal creu que poden arribar a causar un greu perjudici pels interessos tant dels ciutadans urgellencs.

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, remarca la voluntat que actualment existeix entre diferents parts institucionals per tal de crear una gran àrea econòmica, social i sanitària al Pirineu. Aquesta gran àrea hauria de representar la combinació de diverses subàrees administrativament diferents dins d’un nou marc de relacions multilaterals, on la Seu i Andorra haurien d’ocupar papers protagonistes.

Ordeig creu que “cal potenciar l’economia de muntanya creant uns nous vincles entre les diferents àrees que componen tot el Pirineu" i afirma que "tots tenim molt més a guanyar amb unes bones relacions i amb unes fronteres cada vegada més permeables. Noves sinergies poden representar millores en el benestar econòmic i social de tots els pirinencs”.

Per a Compromís, també és important recordar que actualment al voltant de 1.300 treballadors fronterers han de creuar cada dia la frontera hispano-andorrana per tal de poder portar a terme les seves tasques professionals.
Per tant, els regidors urgellencs de Compromís veuen un clar perjudici i reclamen que no torni a haver-hi cap altre tall de la carretera N-145. La formació assegura que tot i que comprén que les accions de protesta siguin legítimes i puguin defensar unes reclamacions molt dignes, això no pot comportar danys ni a les relacions entre La Seu i Andorra ni a la classe treballadora fronterera.