Continua l'angoixa per la desaparició del noi de la Seu

El pare del menor assegura que es querellarà contra la Generalitat de Catalunya

L'angoixa per part dels pares i les incògnites envers la desaparició del menor urgellenc Joel  Aguayo  continuen. El menor de setze anys desaparegut el 21 de gener del Centre Terapèutic Valldaura és un misteri envoltat de preguntes que aparentment no tenen resposta. El pare del menor, Toni  Aguayo , en declaracions anteriors va assegurar que si el seu fill no apareixia com màxim aquest dijous, presentaria denuncia contra els responsables més directes. Superada la data límit, explica que "no tenim cap novetat" i en referència a la denúncia, afegeix: "He pres la decisió de no fer res, almenys per ara, però com el meu fill faci o li facin alguna cosa, em querellaré contra la mateixa Generalitat de Catalunya, que són els qui tenen la tutela del meu fill".

El Centre Terapèutic Valldaura, que per ara es nega a donar declaracions als mitjans "per tractar-se d'un menor d'edat", es va posar en contacte aquest dijous passat amb el pare del menor per saber si ell tenia alguna novetat sobre el cas. Això és descrit per la família del noi com "una mostra de la ineficiència que s'està duent a terme, són ells els que han de saber com va tot, a mi no em diuen res des de cap banda".

Hi ha indicis més que evidents que el noi es mou per Barcelona, concretament pels voltants de la plaça d'Espanya i la plaça de Catalunya, ja que sol penjar fotografies a la xarxa social Instagram des d'aquestes ubicacions. "És actiu a les xarxes socials, no entenc com amb una pista d'aquestes magnituds, encara no se l'ha trobat".

El pare assegura que "el meu fill no tenia mòbil i se'n va anar només amb la muda que duia en aquell moment, res més", i afegeix que "el més segur, és que utilitzi mòbils de mostra de les botigues per fer-se la foto i penjar-la". També diu estar indignat, ja que assegura que "no s'ha activat el protocol de menor desaparegut, perquè des dels Mossos d'Esquadra em van dir que es tractava d'una fugida voluntària".

El cap dels Mossos d'Esquadra  de la comissaria de Sabadell,  Dani  Tejas, en declaracions a l'ARA Andorra, ha dit en referència a la suposada no activació del protocol de menor desaparegut que "és impossible, el protocol s'activa automàticament quan es dona l'avís de què hi ha un menor que no apareix", i afegeix que "nosaltres no tenim la certesa de què la seva fugida hagi estat voluntària, hem de tenir en compte totes les hipòtesis possibles".

També ha dit que "la raó per la qual no s'informa els pares, és perquè ells no tenen la tutela del menor, en aquest cas, el tutor legal és la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa, seran ells els qui rebran els avenços de la investigació, és el protocol". Toni  Aguayo  denuncia que no ha vist la foto del seu fill a la pàgina dels Mossos d'Esquadra, i en referència a això,  Dani   Tejas  explica "que no es pengen les fotos de tots els desapareguts, només ho fem en casos en els quals fer publicitat no comporta cap impediment en la investigació, en aquest cas, fer-ho, podria ser un error".

Toni  Aguayo  agraeix el suport que està rebent per part de tota la Seu d'Urgell i també pels mitjans de comunicació que l'estan ajudant. "Em sento molt recolzat, cada dia estic rebent missatges d'ànims i tothom em pregunta interessant-se pel meu fill i per mi". També afegeix que "s'ha difós informació que no és certa, s'ha dit que jo he denunciat la directora del centre de la Seu d'Urgell i no és cert, tot i que sent sincers, el seu càrrec li va massa gran".