Denunciat un home per matar deu cérvols fora de temporada

Va realitzar una batuda al seu vedat, on també va abatre 131 daines, 22 muflons i vuit porcs senglars

La Guàrdia Civil ha denunciat un home, responsable d'un vedat de caça ubicat al terme municipal de Peramola (l'Alt Urgell), arran d'una batuda que va realitzar el dissabte, 26 de febrer. Durant aquesta, a més d'abatre diferents espècies, l'home hauria matat deu exemplars de cérvol, espècie cinegètica la captura de la qual va ser tancada el 25 de febrer, tal com consta a la Ordre de Veda de Catalunya per a la temporada 2017-2018.

La investigació es va desenvolupar sobretot durant el dilluns 5 de març. Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Lleida van desplaçar-se fins al vedat de Peramola, després de tenir coneixement que s'havia realitzat una batuda el 26 de febrer. Després de comprovar que així havia estat, la investigació duta a terme ha verificat que durant aquesta, a més de la mort de deu cérvols, també es va matar 131 daines, 22 muflons i vuit porcs senglars. Tots ells van ser traslladats posteriorment per a la seva comercialització a una empresa càrnia de la província de Toledo. El Seprona constata que el nombre d'exemplars de daina abatuts, 131, és molt superior al permès al Pla Tècnic de Gestió Cinegètic aprovat per al vedat en qüestió. El màxim està establert en 66.

Per tot plegat, el Seprona de la Guàrdia Civil de Lleida ha denunciat el responsable del vedat per dues infraccions greus al Reglament de Caça, en concordança a la Llei de Caça i a la Resolució que regula l'Ordre de caça a Catalunya. Les denúncies s'han tramès al departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.