Publicitat
Publicitat

Denunciat un resident al Principat per col·locar gàbies-parany

Les gàbies estaven situades en el terme d'Os de Balaguer (la Noguera) a fi de capturar animals de fauna salvatge d'una manera no selectiva, utilitzant esquers vius

La Patrulla del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Ponts (la Noguera), a finals del mes de juliol, va tenir coneixement de la possible instal·lació d'una gàbia-parany a la muntanya de Tragó de Noguera, espai natural inclòs a l'Espai d'Interès Natural (PEIN) Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, en el terme municipal d'Os de Balaguer (la Noguera). Un cop inspeccionada la zona, es va localitzar una gàbia-parany de 200 x 200 x 50 centímetres, ancorada a terra i construïda amb malla metàl·lica, amb una gallina viva al seu interior. Posteriorment, es localitza una segona gàbia-parany de 35 x 50x 150 centímetres que albergava en un compartiment auxiliar un guatlla viva.

Les esmentades gàbies-trampa estaven col·locades a fi de capturar animals de fauna salvatge d'una manera no selectiva, utilitzant esquers vius. Després de les gestions efectuades,es va esbrinar la identitat del suposat autor de la confecció de les gàbies-parany i de la seva col·locació, tractant-se de M.A.A.G., resident al Principat d'Andorra.

Pel citat fet es van formular un total de quatre denúncies a la Llei de Caça, per les irregularitats detectades en el vedat de caça, una denúncia a la Llei de Sanitat Animal per la introducció en el medi natural d'aus de corral i una altra denúncia a la Llei del Patrimoni Natural i Biodiversitat per la instal·lació de les gàbies-trampa metàl·liques sense posseir les preceptives autoritzacions administratives. Les aus intervingudes van ser lliurades al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent (Lleida) i les denúncies es van remetre al Departament de Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (Sanitat Animal), de la Generalitat de Catalunya, quedant les gàbies-parany dipositades a la seva disposició.