Denunciats dos camioners per conducció temerària a l'N-230

Els dos avançaments es van fer tan sols amb mitja hora de diferència, entre les 14 i les 15 hores de l'11 de desembre

Dos camioners han estat denunciats aquest dijous pels Mossos d'Esquadra per haver dut a terme avançaments temeraris a la carretera N-230, un d'ells al terme municipal del Pont de Suert i l'altre a la boca sud del túnel de Vielha. Segons ha informat RàdioSeu, la primera de les imprudències va poder ser detectada gràcies al fet que la va filmar un ocupant del vehicle al qual el tràiler va avançar en doble línia continua. El vídeo, a més a més, s'ha fet viral a les xarxes socials.

Els fets van tenir lloc l'11 de desembre. A més, es dona la circumstància que els dos avançaments es van fer amb tant sols mitja hora de diferència, entre les 14 i les 15 hores.

El primer dels camioners, el que va fer l'avançament al quilòmetre 125,5 a l'alçada de Pont de Suert, ha estat denunciat penalment per un delicte de conducció temerària perquè, a banda d'avançar en una zona on està totalment prohibit, el presumpte delinqüent viari, de 46 anys i de nacionalitat romanesa, va estar a punt de xocar amb dos cotxes que venien en sentit contrari.

El camió pertany a l'empresa Transports Argelich, de Mollerussa, que en un comunicat posterior ha condemnat "tot comportament que posi en perill la vida aliena i la del mateix conductor". La companyia ha avançat que prendrà "les mesures necessàries perquè això no torni a passar".

L'altre camioner va fer un avançament a la boca sud del túnel de Vielha, en direcció nord, tot trepitjant una illeta que hi ha al mig de la calçada. En aquest cas, el xofer ha rebut una denúncia administrativa i s'enfronta a una sanció econòmica.