Detectades 27 infraccions de pesca als pantans d'Oliana i Rialb durant una nit

La Guàrdia Civil troba nou carpes vives i comissa vuit canyes de pescar

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Lleida van fer un control de pesca la nit del 23 al 24 de juny als pantans de Rialb i Oliana durant la qual es van inspeccionar 24 pescadors i es van constatar un total de 27 infraccions, la majoria per pescar de nit o per reintroduir carpes un cop pescades. A banda de les infraccions a la normativa de pesca continental, també es va denunciar una infracció per encendre foc sense autorització i a prop del bosc.

Els agents van comissar vuit canyes de pescar i van procedir al tractament adequat de nou carpes que els pescadors havien mantingut vives després de pescar-les, contràriament al que disposa l'ordre de pesca vigent d'aquesta temporada, per la qual les carpes no es poden reintroduir al medi.

La inspecció s'emmarca en l'operatiu especial de vigilància d'activitats cinegètiques i de pesca durant el període estival, i totes les infraccions seran traslladades al departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya a Lleida.