Detinguda una persona després de fugir amb un vehicle a la duana de la Farga de Moles

La Guàrdia Civil intervé un total de 1.590 paquets de tabac ros de contraban

El diumenge dia 25 passat, com a conseqüència d'haver fugit i intentar evadir el control fiscal dels efectius de la Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles, sota la direcció de l'administrador de l'Agència Tributària, els agents del cos van procedir a la detenció d'una persona pels presumptes delictes de desobediència greu a agent de la autoritat, contra la seguretat del trànsit i danys a la propietat privada.

Els fets van tenir lloc a la mitjanit de diumenge passat quan, a l'interior del recinte duaner de la Farga de Moles, pel carril verd (res a declarar) hi va accedir un vehicle marca Fiat Panda amb matrícula francesa, aparentment amb total normalitat. Quan el Guàrdia Civil va procedir a la fiscalització del maleter del vehicle, el turisme marca Peugeot que anava a darrera, va sortir per la part esquerra i, després d'envair els aparcaments i avançar al Fiat, va intentar no ser aturat. Després de ser requerit per l'agent perquè procedís a la seva detenció, el conductor va accelerar la marxa i, a gran velocitat, va abandonar el recinte duaner començant la fugida.

Muntat el dispositiu pertinent per efectius de la Guàrdia Civil, es va localitzar uns quilòmetres més endavant el vehicle fugit, que es trobava accidentat contra una tanca d'un càmping proper. Inspeccionat el vehicle, es van localitzar en el seu interior la quantitat de 1.590 paquets de tabac de contraban, valorats en 6.650 euros.

Després de continuar amb el dispositiu per a la localització del conductor del turisme, els agents van observar com el primer vehicle (Fiat Panda), es trobava sospitosament detingut en un camí paral·lel a la calçada, sent ocupat per tres persones, les mateixes que van ser identificades en el recinte duaner. Minuts més tard, el vehicle marca Fiat Panda va ser detingut pels agents en la mateixa carretera per la seva nova identificació, sent aquesta vegada ocupat per quatre individus, un d'ells reconegut per l'agent com el conductor del vehicle fugat.

Després d'això, els agents van procedir a la detenció d'A.B., nascut a Algèria, de 29 anys, com a presumpte autor dels delictes esmentats. Tant el tabac decomissat com el vehicle intervingut van quedar dipositats a la duana de la Farga de Moles, i el detingut va ser posat a disposició judicial.