Dos mesos de pas alternatiu a la C-14 per l'inici de les obres del túnel de Tresponts

Aquesta setmana han començat els treballs preparatoris per a la construcció del túnel, que ha de ser una realitat en tres anys

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha informat de la posada en marxa dels treballs preparatoris per a la construcció del túnel de Tresponts, una infraestructura que millorarà la seguretat de la C-14 entre Organyà i el túnel de Montant del Tost (Alt Urgell).

Les tasques s'han iniciat aquesta setmana i comportaran, durant els propers dos mesos, afectacions al trànsit, de dilluns a dijous laborables de 8 a 18 hores i divendres de 8 a 15 hores. Les restriccions consistiran en l'ocupació d'un o dos carrils de la carretera i el pas alternatiu dels vehicles pel carril que quedi lliure.

El túnel tindrà una longitud d'1,3 quilòmetres, suposa una inversió de 35,4 milions d'euros, i permetrà millorar la seguretat d'aquesta carretera, ja que evitarà el pas per un tram del congost de Tresponts. Les obres tenen un termini d'execució de tres anys.

L’obra abasta un tram de prop de tres quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. La calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres, per millorar la seguretat en tot aquest tram.

L’estructura principal de l’obra és el nou túnel, que es construirà per millorar el traçat de la carretera existent, i evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tresponts. La secció del túnel serà de 12,60 metres d’ample per 7,90 metres d’altura, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, un per sentit, una mitjana d’1 metre, voreres d’1,05 metres i vorals d’1,25 metres.