Dos nens passen proves psicològiques pel cas dels professors de la Seu acusats d'incitar a l'odi per l'1-O

Les defenses han presentat un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Lleida per invalidar-les i per sol·licitar que tanqui la causa que afecta a sis dels vuit mestres

 

Les investigacions per determinar si es va produir un delicte d'incitació a l'odi per part de vuit professors de la Seu d'Urgell, arrel del tractament que van fer a classe de la jornada de l'1 d'octubre, han continuat aquest dimecres amb la realització de les proves pericials que havia demanat la fiscalia. Així ho ha informat Ràdio Seu, que també ha explicat que dos dels cinc nens que presumptament es van sentir afectats pels comentaris dels seus mestres han estat visitats per un psicòleg als jutjats de la capital de la comarca.

En aquesta entrevista amb els professionals, els menors haurien confirmat el que ja havien dit en el moment en què les seves famílies van presentar la denúncia. Ara, segons el mitjà de comunicació de la Seu d'Urgell, les declaracions dels infants s'afegiran al procediment obert contra els dos professors de l'escola Albert Vives, ja que els sis docents restants tenen la causa sobreseia de manera provisional.

Ràdio Seu també ha explicat que els nens s'han sotmès a les proves psicològiques amb total normalitat, després de quedar sense efecte el recurs presentat pel lletrat que representa la Generalitat i considerant-se necessari el testimoni dels menors, prèvia autorització dels pares.

Pel que fa a les defenses dels sis professors a qui el jutge va sobreseure provisionalment la causa, es traslladaran a l'Audiència de Lleida per sol·licitar el tancament definitiu. Prèviament també havien demanat que no es realitzessin les proves als infants. Aquesta decisió afecta la directora i un docent del Pau Claris, la directora de l'escola La Salle i el director i altres docents de l'escola Albert Vives.