Publicitat
Publicitat

Dues noves regidories per a l'Ajuntament de la Seu

L'Ajuntament incorpora la regidoria transparència i bon govern i la de treball fronterer

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha avançat aquest dimecres el disseny del nou govern municipal. El nou cartipàs municipal s'ha organitzat en tres grans àrees, tal com ja estava establert en el darrer mandat, però amb la incorporació de dues novetats "tot seguint la línia marcada pels objectius de l'acció de govern que volem portar a terme en aquest pròxims quatre anys, crearem la Regidoria transparència i bon govern, i també la de treball fronterer", segons ha explicat Batalla. Respecte a la de treball fronterer, l'alcalde de la Seu ha justificat la seva creació "per poder anticipar-nos als canvis que es produeixin en el mercat andorrà i ajudar millor a un col·lectiu de treballadors i treballadores importants per la ciutat".

Les àrees, que corresponen a les tres tinences d’alcaldia, són: serveis centrals i territori, atenció a les persones, i promoció de la ciutat. La primera, que serà presidida pel primer tinent d'alcalde, Jesús Fierro, comprèn Hisenda, Urbanisme, Serveis municipals, Mobilitat i Habitatge, Recursos Humans i Medi Ambient i Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, i el regidor serà Jesús Fierro. També hi ha les regidories d'Atenció Ciutadana i OAC que encapçalarà Isidor Alberich. A més, també s'hi engloben la regidoria de Barris que ostentarà Anna Vives, mentre que el regidor responsable del poble de Castellciutat serà el propi alcalde, Albert Batalla.

La segona àrea està dedicada a l'atenció a les persones i serà presidida per la segona tinent d'alcalde Anna Vives. Aquesta àrea emmarca les regidories de Serveis socials, Participació ciutadana, Comunicació i Transparència i Bon Govern, la responsabilitat de les quals recaurà sobre la mateixa Anna Vives. També s’hi inclouen les regidories de Salut, Solidaritat i Cooperació, Gent Gran i Polítiques d'Igualtat que encapçalarà Montserrat Bonet, mentre que les regidories de Joventut i Infància i Ensenyament seran encapçalades per Sílvia Iscla.

La tercera àrea serà la dedicada a la promoció de la ciutat que serà presidida per la tercera tinent d'alcalde, Mireia Font. Les regidories d'Empresa, Ocupació, Treball fronterer, Turisme i Promoció econòmica seran encapçalades per la mateixa regidora Mireia Font, mentre que la regidoria de Cultura quedarà dividida en dues subàrees: la de programació cultural, dirigida per Mireia Font, i la d'Escoles Municipals, dirigida per Anna Vives. La regidoria de Festes serà per Sílvia Iscla, i Isidor Alberich serà responsable de les regidories d'Innovació Tecnològica i Esports.

D'altra banda, la sessió plenària d'aquest dimecres també abordarà, entre d'altres punts, donar compte de la renúncia de Meritxell Planes com a regidora, que serà substituïda per Sílvia Iscla, número nou de la llista de CiU.