Publicitat
Publicitat

ERC de la Seu proposa ampliar el Consorci d'atenció a les persones

El candidat Francesc Viaplana també aposta per crear pisos de serveis per a la gent gran i persones amb malaltia mental

ERC la Seu d'Urgell ha presentat aquest dimarts les propostes per als Serveis Socials, a través del seu candidat a l’alcaldia, Francesc Viaplana. La formació ha valorat la tasca que s’està duent a terme actualment des dels serveis socials i en defensa plenament la creació del Consorci d’atenció a les persones. En aquest sentit, ERC la Seu creu que cal ampliar els departaments que en formen part per tal de donar servei en qualsevol dels àmbits d’atenció a les persones, incloent-hi doncs àrees com educació, joventut, participació, infància i altres, deixant d’estar centrat només en els serveis socials, i creant una gran àrea d’atenció a les persones.

El candidat d'ERC a l'alcaldia de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana ha reclamant la ubicació a la ciutat d’un servei residencial per a infants i adolescents en risc social, "per tal d’evitar que aquests menors marxin del territori i puguin continuar amb la màxima quotidianitat que els permeti la situació".

Un altra de les propostes de la formació és la creació de pisos de serveis per a gent gran i persones amb malaltia mental per tal de fomentar-ne la seva autonomia i vida independent, així com facilitar que les persones que tinguin deutes amb l’Ajuntament i no els puguin pagar, puguin liquidar-los amb serveis a la comunitat. Tanmateix, creu important continuar amb la línia d’ajuts anticrisi, revisant-ne anualment els criteris d’assignació, per tal de ser el màxim d’eficaços amb aquests ajuts.