Publicitat
Publicitat

ERC aposta per una gestió conjunta de la dinamització econòmica, turística i comercial de la Seu

La candidatura republicana també es compromet a negociar amb el Govern d'Andorra una quota de treballadors transfronterers específica per a l'Alt Urgell

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Seu d'Urgell vol que es creï una gran àrea de gestió que coordini la dinamització econòmica, turística i comercial de la ciutat. L'objectiu és unificar "les accions segregades que actualment s'estan fent en cada àmbit", tal com ha donat a conèixer la formació en un comunicat de premsa.

La número 2 de la candidatura, Berta Vidal, ha remarcat que "només l'esforç conjunt i coordinat de tots els sectors implicats ens permetrà arribar allà on tots desitgem".

ERC també pren el compromís de negociar amb el Govern d'Andorra una quota de treballadors transfronterers específica per a l'Alt Urgell, facilitar els tràmits administratius per al traspàs o obertura de nous establiments i impulsar un projecte de dinamització específica del casc antic que compti tant amb la programació d'esdeveniments com amb la instal·lació d'activitats culturals, d'hosteleria o artesanals.

Vidal també ha remarcat "la necessitat d'allargar dos dies més la Fira de Sant Ermengol adreçada a professionals del sector lleter exclusivament, per tal de dotar la fira d'un punt més de qualitat, tenint en compte que és un dels millors aparadors de promoció del territori que tenim".

La candidata ha volgut referir-se també a la imminent obertura del supermercat Mercadona i s'ha compromès al fet que la seva formació "buscarà la manera que es puguin emprendre iniciatives privades que permetin desplaçar els clients del supermercat cap al centre de la ciutat per tal de completar-hi la compra o realitzar visites turístiques".

Aquest fet s'ha de complementar amb la creació d'un circuit cultural d'interès turístic, tot disposant d'informació atractiva en punts d'estacionament i facilitats horàries en l'acollida dels visitants. ERC la Seu també vol promoure la instal·lació d'un càmping al municipi "per tal de rebre un altre perfil de visitants a la comarca", així com també habilitar espais de lleure amb barbacoes.